Borski Kuglaški klub dobio novu kuglanu

Grad je ove godine izdvojio finansijska sredstva u iznosu od sedam miliona dinara za pravljenje nove kuglane u Ustanovi sportski centar „Bobana Momčilović Veličković”.

Jedan od osnovnih razloga je, kako kaže gradonačelnik grada Bora, Aleksandar Milikić, taj što Bor ima državne šampione koji, nažalost, nisu mogli da se takmiče u Boru.

„Mislim da je ovo jedan od sportova u kujem ćemo narednih godina imati veoma dobre rezultate. Nastavljamo sufinansiranje sporta, maksimalno podižemo kapacitete sportskih udruženja i klubova, ali na ovaj način, kroz kapitalne investicije u određene oblasti sporta, sportske objekte, stvaramo uslove da naši sportisti mogu da vežbaju i postižu bolje rezučtate za svoje klubove, ali i za grad Bor”, ističe Milikić.

Kuglanje je, smatra član Gradskog veća grada Bora, Marko Nikolić, jedan od sportova koji u Boru zaslužuje veliku pažnju.

„To pokazuju svi rezultati koji borski kuglaši postižu, tako da je danas u Sportskom centru zvanično otvorena renovirana kuglana koja će uticati na još veće uspehe kluba. U Sportskom centru je mnogo toga urađeno, kao što je renoviranje velike sale, male sale, krova, i to poboljšava uslove za sportiste i sportske klubove. Bitno je da svi sportski klubovi ovde svoje termine koriste besplatno i to je još jedan pokazatelj da grad Bor mnogo ulaže u sport”, naglašava Nikolić.