Borski lekari obeležili praznik Svetih Vrača

Lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja u Boru, rezanjem kolača, obeležili su praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, zaštitinika lekarske profesije.

Domaćin slave ove godine bio je dr Saša Makulović koji je deo slavskog kolača predao dr Nenadu Đorđeviću koji će naredne godine biti kolačar.

Lekari su, kaže dr Blagica Đorić Stojčevski ispred Srpskog lekarskog društva, tu da pomažu drugima, ne razmišljajući o opasnostima koje im prete.

„Tužno je što danas nismo svi na okupu jer je mnogo lekara dalo svoje živote tokom pandmije. Ne razmišljajući o svom zdravlju i opasnostima koje im prete, pomagali su drugima. Međutim ono što je bitno jeste to da smo izabrali da pomažemo drugima i što imamo uspešna lečenja”, kaže dr Đorić Stojčevski.

Direktorka Opšte bolnice u Boru dr Ana Golubović Spasojević istakla je da bi volela da ovaj dan podseti i lekare i pacijente na empatiju, saosećajnost, na praštanje i poštovanje Hipokratove zakletve od strane lekara, a pacijenate na strpljivost

„Nadam se da ćemo svi zajedno kao pravi hrišćani jedni drugima da pomognemo, mi kao lekari da što bolje radimo, sećajući se Hipokratove zakletve, a na dobrobit pacijenata i na obostrano zadovoljstvo”, naglašava dr Golubović Spasojević.

U ime grada Bora zdravstvenim radnicima slavu je čestitao zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević koji je tom prilikom istakao da je zadatak lokalna samouprave da svim zdravstvenim radnicima stvori bolje uslove za rad, a pacijentima za lečenje.

„Mi ćemo kao Grad učiniti sve što je do nas i iz budžeta izdvojiti dodatna sredstva i za uređenje bolnice i Doma zdravlja, kao i za kupovinu aparata. Ono što je bitno je da ćemo naredne godine započeti i nadam se u nekoliko narednih godina i završiti, je projekat nove bolnice”, poručuje Janošević.