Borski maturanti na testu opšte informisanosti

Učenici borskih srednjih škola učestvovali su nedavno na testu opšte kulture i informisanosti koji je pripremio profesor filozofije Ivan Vučković.

Na testiranju je iz svake škole učestvovalo po troje maturanata sa odličnim uspehom.

Oni su odgovarali na 25 pitanja opšte informisanosti među kojima su bila – Koje godine je ubijen Martin Luther King, Čime se bavio Zoran Simjanović, Neoplanta je latinski naziv za koji grad?

Najviše tačnih odgovora, po 21, dali su Andrija Pešić, učenik Gimnazije Bora Stanković i Veljko Petrović iz Mašinsko-elektrotehničke škole.

Sofija Pantelić maturantkinja u Tehničkoj školi tačno je odgovorila na 20 pitanja, dok je 18 tačnih odgovora dala Teodora Radović učenica završnog razreda u Mašinsko-elektrotehničkoj školi.

Ostali učesnici imali su 17 ili manje tačnih odgovora.

Test je sproveden na inicijativu Tehničke i Ekonomsko-trgovinske škole kojoj su se pridružile i Gimnazija „Bora Stanković“ i Mašinsko-elektrotehnička škola.

Testiranje je pripremio Ivan Vučković, nastavnik filozofije u borskim srednjim školama.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.