Borski odbornik izbačen iz stranke zbog neposlušnosti

1
2644

Odbornik Slavko Žunkejević isključen je iz Jedinstvene Srbije (JS) jer na poslednjej sednici Skupštine grada Bora nije glasao u skladu sa odlukama stranačkih organa.

Žunkejeviću, sada već bivše, stranačke kolege zamerile su što je dao podršku za usvajanje Statuta grada Bora iako nisu usvojeni predlozi ove stranke.

“Gradski odbor je doneo odluku da odbornik Jedinstvene Srbije predloži određena poboljšanja u Statutu i ukoliko se ona ne usvoje da glasa protiv predloga Statuta”, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije JS.

Iz ove stranke smatraju da usvajanje Statuta čin “nedomaćinskog odnosa prema budžetu i novcu građana” i da nema potrebe da Bor ima maksimalan broj funkcinera za gradove do 100.000 stanovnika.

“Ako uzmemo u obzir da Bor nema ni 50.000 stanovnika, onda se postavlja pitanje da li je racionalno da ima tri pomoćnika gradonačelnika i devet članova Gradskog veća, kao npr. grad sa preko 90.000 stanovnika”, zapitali su se iz Jedinstvene Srbije.

Oni su takođe imali predlog za smanjenje broja odbornika u Skupštini grada.

“Gradski odbor JS je smatrao da i da je broj odbornika predviđen Statutom nepotrebno velik i da ga u funkciji bolje efikasnosti i racionalizaciji treba smanjiti. Poređenja radi, u Jagodini koja ima oko 80.000 stanovnika, Statutom je određeno da Skupština grada broji 21 odbornika”, zaključuju u JS.

Kao još jedan razlog za isključenje Žunkejevića navodi se da je on glasao ZA usvajanje odluke o otpisu duga Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor po Unapred pripremljenom programu reorganizacije (UPPR) iako mu je u stranci sugerisano da bude uzdržan.

Iz ove stranke kažu da neće odustati od svojih predloga za smanjenje broja funkcionera i odbornika, kao i o uvođenju besplatnog prevoza za sve građane i da će to biti realizovano kada Borani na izborima većinski podrže Jedinstvenu Srbiju, kao što to godina već rade Jagodinci.

1 KOMENTAR

  1. 😂😂😂….. Grad Jagodina ima po popisu iz 2012. g. 37.282 stanovnika…😂😂😂 I ima AUTOPUT,ŽELEZNIČKI KORIDOR….kao sto ce i GRAD Bor SVI ostali gradovi i opstine Istocne Srbije,Timočke krajine i Borskog okruga da IMAJU TO ISTO.. Jer bez ovog koridora OPORAVAKK I RAZVOJ..celog ovog regiona Srbije..NE POSTOJI..Tacka..A koga interesuje KAKO…pravac na Google i Youtube…pa samo ukucas : koridor istok K ZNAS SVE…A posebno o KRAKU B drumskog aspekta ovog MULTIMODALNIG KORIDORA…znaci o
    AUTOPUTU….do koga dobar momak moze kamen da baci…od npr..Novog gradskog…😂😂😂😂 A tematske mape ,osim Gradske borske administracije i BO- upravnog okruga…imaju SVI gradski mediji u Boru…😂😂😂 A da li su ih ponazali ili ih ne pokazuju Boranima… stvarno pojma nemam …jer zurim na 🚞…😂😂😂😂 Da idem na sajam turizma….i standove Bora i svih 16 gradova i opstina sa EKONOMSKOG PROSTORA OVOG KORIDORA…A znate zasto idem na Sajam turizma…Da im objasnim da u21. veku,kao i proslom 20.veku ..TURIZAM BEZ AUTOPUTA I ŽELEZNICKOG KORIDORA –NE POSTOJI .

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here