Borski osnovci prodajnom izložbom do novih knjiga za školsku biblioteku

Učenici Osnovne škole „3. oktobar“ u Boru zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima organizovaće prodajnu izložbu pod nazivom „Naša mala suvenirnica“ u cilju obnove fonda knjiga školske bibiloteke.

Kako bi se učenici podstakli da što više čitaju potrebno je nabaviti nove knjige koje su u skladu sa interesovanjima sadašnjih generacija, ali i sa reformisanim programima nastave i učenja u osnovnoj školi.

Mnogi naslovi, naročito savremenih autora, nalaze se u korpusu obavezne ili izborne lektire, a ova škola ih ne poseduje.

Prema rečima Saše Čorbolokovića, nastavnika srpskog jezika i književnosti u ovoj školi, pripreme za ovaj projekat trajale su više od dva meseca uz aktivno učešće učenika mlađih i starijih razreda, a impresivno je koliko su oni bili motivisani za rad, kreativni i vrlo originalni u pravljenju mnogih rukotvorina.

Izložba „Naša mala suvenirnica“ biće otvorena 16. decembra u 18 sati, održaće se u holu škole, a tom prilikom učenici će prodavati blokčiće, markere, kamenčiće, rasporede časova, motivacione poruke i ostale svoje kreacije.

Manifestaciji će se pridružiti i predškolci Predškolske ustanove „Bambi“, koji će svoje radove izložiti na punktu pod nazivom „Škola mojih snova“.