Borski otvoreni bazeni spremno dočekali prve kupače

Iako je po otvaranju sezone na borskim otvorenim bazenima usledilo nekoliko dana nešto lošijeg vremena, nadležni u Ustanovi Sportski centar Bor kažu da su zadovoljni interesovanjem i  od ovog vikenda očekuju prve gužve.

Borski otvoreni bazeni

Kako saznajemo od Sladjane Zahitović, PR-a Ustanove Sportski centar, u proteklim danima interesovanje za kupanje na otvorenim bazenima pokazalo je izmedju 400 i 500 Borana dnevno a već danas je taj broj porastao, pa se za vikend očekuje poseta od preko 1000 kupača dnevno.

Sva postrojenja funkcionišu besprekorno, temperatura vode je idealna i iznosi 22 stepena u malom i 21 stepen u velikom bazenu, i spremni smo da ugostimo sve one koji budu potražili spas od vrućine na našim bazenima.

Još jedna zanimljivost na našim bazenima je igraonica za decu koja se nalazi u sklopu bazena, tako da će i oni stariji moći da iskoriste ovu pogodnost i bez brige za bezbednost svojih mališana uživati u kupanju i sunčanju

rekla je Sladjana za Bor030

Bazeni nikad bezbedniji

Zavod za javno zdravlje iz Zaječara vrši redovnu kontrolu vode, i bez njihove dozvole bazeni ne bi mogli da rade, tako da je to garant hemijske i bakteorloške ispravnosti vode u bazenima.

Dugogodišnji problem sa nedostatkom hladovine rešen je nabavkom novih suncobrana, pa će i oni kojima ne prija jako sunce moći da pronadju svoj kutak  i uživaju.

Bezbednost kupača u svakom trenutku nadzire stručno osposobljen tim od 6 spasilaca, a po prvi put na bazenima će svakodnevno dežurati i medicinska ekipa, doktor i medicinska sestra, tokom čitavog radnog vremena.

Obuka neplivača

I ove godine će biti organizovana obuka neplivača. Prijava zainteresovanih je u toku i kada se sakupi dovoljan broj zainteresovanih i formiraju grupe, odrediće se i termini u kojima će se obuka realizovati.

Podsećamo

Radno vreme bazena na otvorenom je od 11 do 19 časova, svakog dana.

Cena karte iznosi, kao i prošle godine 100 dinara, dok je ulaz za decu mlađu od 7 godina, uz pristvo punoletnog staratelja, besplatan.

Pored jednodnevne karte u prodaji je i mesečna ulaznica koja važi 30 dana i čija je cena 1600 dinara.

Po svemu što smo danas videli i čuli na borskim bazenima, ovo će biti još jedna uspešna letnja sezona, na veliko zadovoljstvo, kako osoblja Ustanove Sportski centar Bor, tako i Borana koji u ovom objektu budu tražili spas od letnjih vrućina.