Borski penzioneri jutros obavili kupovinu [FOTO]

Tridesetak prodavnica i nekoliko apotaka u Boru i selima vanredno su bile otvorene ove subote od 4 do 7 časova kako bi se stariji od 65 godina, kojima je inače zabranjeno napuštanje domova, snabdeli namirnicama i lekovima.

Radnje su bile otvorene u subotu umesto u nedelju, kao prethodna dva vikenda, zbog nove zabrane kretanja za sve građane, koja je na snazi od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

Borski penzioneri su uranili i još pre otvaranja prodavnica velikih trgovinskih lanaca stvorili dugačke redove.

Kako bi se sprečilo širenje koronavirusa broj osoba u objektima je ograničen pa se na početak kupovine čekalo i po više desetina minuta.

Pojedinim sugrađanima je ovaj izlazak iz domova poslužio kako bi uspostavili društveni život i razmenili po koju reč sa poznanicima i prijateljima.

Kupci su ocenili da su radnje dobro snabdevene, ali su i primetili da su cene nekih proizvoda, a posebno južnog voća poskupele.

Vreme u kom je osobama starijim od 65 godina dozvoljen izlazak iz kuća i kupovina neugodno je većini, ali su se sudeći po gužvama ispred prodavica oni na ove rigorozne mere brzo prilagodili.