Borski policajci Vladica Marinkov i Zoran Pantelić spasili film “Vivegam” i čast Srbije

0
94

Produkcijska kuća „Clokwork Film Production“ zahvalila se borski policajcima Vladici Marinkovu i Zoranu Panteliću na rasvetljavanju slučaja krađe ranca sa opremom filmskoj ekipi.

Vladica Marinkov i Zoran Pantelić intenzivnim operativnim radom pronašli su ranac sa opremom i dokumentima koji je ukraden ekipi filmske produkcije dok su snimali scene indijskog filma „Vivegam“ ispred Lazareve pećine.

Oprema vredna oko 200.000 dinara nestala je u nedelju 25. juna, dok je više desetina radoznalih meštana posmatralo snimanje filma.

Odmah po prijavi krađe dežurnoj službi, Marinkov i Pantelić su izašli na mesto događaja i započeli potragu .

„Naš operativni rad je u kratkom vremenskom roku urodio plodom. Pronašli smo dvojicu kradljivaca, koji su uzeli ranac ni ne znajući šta se nalazi u njemu“ kaže policajac Pantelić.

Pravdi su privedeni tridesetjednogodišnji i sedamnaestogodišnji muškarci iz okoline Bora.

„Iako smo samo radili svoj posao, dočekali su nas aplauzom“, rekao je policajac Pantelić.

U prostorije Policijske uprave Bor juče je stigla i zahvalnica produkcijske kuće „Clokwork Film Production“.

Kako su čelnici ove kuće naveli, zbog važnih dokumenata koja su se nalazila u rancu direktora scenografije sa opremom velike vrednosti incident je mogao da ozbiljno ugrozi tok snimanja.

„Izuzetnom reakcijom i velikom profesionalnošću PU Bor i vaših kolega nestala oprema je vraćena u veoma kratkom vremenskom roku. Cela akcija služi na čast Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj upravi Bor, ali i celoj Srbiji. Film je uspešno realizovan i biće premijerno prikazan u avgustu ove godine u Indiji. Iskustva naših gostiju iz Indije su više nego pozitivna, tako da ste Vi i Vaše kolege zahvaljujući svojoj operativnosti i uloženom trudu doprineli stvaranju pozitivne slike o Srbiji kakvu i zaslužuje“ navedeno je u zahvalnici produkcijske kuće.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here