Politikanti

0
15

Bez obzira koliko su političkih partija promenili, nikada se neće zaustaviti. Njihovo carstvo se sastoji upravo od njihove “umetnosti i uživanja”. Nema ničeg između.
Građani koji smatraju da zauzimaju posebno mesto u njihovoj političkoj karijeri, obično nisu u pravu.

 

Izašli iz svojih bubašvabarnika posle petog oktobra i kusi i repati, dohvatili se vlasti i udarali po svima kojima su hteli a nisu smeli godinama.

 

Bez obzira koliko su političkih partija promenili, nikada se neće zaustaviti. Njihovo carstvo se sastoji upravo od njihove “umetnosti i uživanja”. Nema ničeg između.
Građani koji smatraju da zauzimaju posebno mesto u njihovoj političkoj karijeri, obično nisu u pravu. Oni dolaze u paketu sa uživanjima, tako da se sve i dalje vrti oko njih, politikanata “visokoletača”.


Bez obzira koliko su puta redefinisali svoje dobitne kombinacije (sa partijama na vlasti), uvek će se ponašati isto, kao gladni adolescenti koji ne znaju kad je i šta je dosta. Ali sa njima je uvek uzbudljivo i borbeno. Valjda i zbog takve borbenosti, partije na vlasti u našem gradu ne mogu bez politikanata.
Ne tako retko oni ne moraju biti lepi. Ponekad su čak i “ružni” ali se partijski moćnici, oko njih otimaju. Kažu da imaju odličnu žvaku i da su dobri za “gradski teatar”. Kako bi inače “ružni” promenili toliko političkih partija?

Ne postoji politička partija u gradu, koja je imuna na ovakve vatrene borce ponosne na svoj “politički identitet i javnu lucidnost”. Možda većina građana zajednice ne razume baš najbolje “savremene političke pravce” ali takve stečene “borilačke veštine” i slike buntovnika, koje stvaraju ovakvi “umetnici” učinili su svoje.
Bez obzira na to što je prošla decenija bila njihova, možemo konstatovati da za politikante u Boru, kao da ima još vremena. Ovo nam ukazuje na činjenicu, da oni još uvek nisu ostvarili sve svoje političke želje.

Dokle? Ko to može znati. U političkim demagogijama, uvek su najbitniji “pošteni građani” i njihove želje. Obzirom da je dobar deo građana Bora svestan svoje nesvesti ili svesno uživa u umetnosti okruženja “DOBRO NI JE”. Kada je budućnost grada u pitanju, slika je ipak poražavajuća, zar ne? Logika nam ukazuje da je u gradu sve stalo, samo korupcija uspeva i raste nerad.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here