Borski socijalisti predstavili kandidate za narodne poslanike i odbornike

Socijalistička partija Srbije (SPS) na republičkoj listi za parlamentarne izbore predložila je dva kandidata za poslanike iz Bora, Tamaru Paunović i Dobricu Đurića koji su trenutno članovi Gradskog veća grada Bora.

Kao poslanički kandidati, kaže predvodnik lokalne liste „Ivica Dačić – premijer Srbije” i predsednik aktuelnog saziva Skupštine grada Bora, Dragan Žikić, master učitelj Tamara Paunović koja je i član Gradskog veća u oblasti obrazovanja i Dobrica Đurić, diplomirani ekonomista i većnik zadužen za socijalnu i populacionu politiku, zalagaće se za socijalnu pravdu i demokratski socijalizam. Osim toga, dodaje on, zalagaće se za demokratizaciju društva i integraciju naše zemlje u Evropsku uniju, za jedinstvenu, stabilnu i demokratsku Srbiju, garantujući slobodu za sve građane, poštujući ljudska i manjinska prava onakva kakva postoje u Evropi.

„Naši kandidati za poslanike u republičkom parlamentu boriće se za viši standard i zaštitu građana Srbije, a posebno građana Bora i to onih koji su ugroženi rudarenjem, odnosno onih koji se nalaze u neposrednoj zoni uticaja kineskih kompanija. Iz prostog razloga da se građani koji su ugroženi rudarenjem ne osećaju usamljeno jer sigurno da je ovo pravna država, da postoje pravni normativi i pravni lek za svako narušavanje privatnog vlasništva. Zalagaće se, kao poslanički kandidati, budući poslanici, za veću promociju grada Bora i Borskog okruga”, ističe Žikić.

Lokalna lista SPS-a sadrži 35 kandidata za odbornike, od kojih je 21 žena i 14 muškaraca, što, kako kaže Žikić, govori o poštovanju dama od strane ove partije.

„Odbornički kandidati za lokalni parlament će se zalagati za brži razvoj grada Bora, uređeniji, lepši i grad i selo. Zatim za podizanje životnog standarda meštana sela i poljoprivrednih proizvođača kroz subvencije i ostala davanja. Zalagaće se za realizaciju kapitalnih investicija, bez kojih nema ni napretka ni razvoja grada i sela, kao i tekućeg održavanja infrastrukture. Borićemo se za stvaranje takvih uslova da će biti zadovoljstvo živeti u gradu Boru”, naglašava Žikić.

On se zahvalio svim građanima Bora, bili oni članovi partije i simpatizeri ili ne, na sveobuhvatnoj podršci, kako za republičku, tako i za lokalnu listu SPS-a.