Borski srednjoškolci u pet do deset sa Bojanom Marjanovićem

Asocijacija za razvoj Bora, književnim matineom sa urednikom magazine „Liceulice“  Bojanom Marjanovićem, započinje u utorak, 10. septembra realizaciju projekta „Štivo: izvođenje književnosti s mladima za mlade“.

 

Projekat „Štivo: izvođenje književnosti s mladima za mlade“ podržan je na konkursu Grada Bora za projekte od javnog značaja u kulturi, a realizuje ga Asocijacija za razvoj Bora, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Bor.

U okviru projekta sutra će u 9 časova i 55 minuta u dvorištu Gimnazije “Bora Stanković” biti održan književni matine sa Bojanom Marjanovićem.

Marjanović je autor romana “Sutra ćemo” i zbirki pesama “Poezija, politika, pornografija” i “Između dva rata”, i urednik magazina “Liceulice”, koji publikuje istoimena neprofitna organizacija “posvećena podršci onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini našeg društva”, a u kome uređuje književno-tribinski program “Gradska knjižnica”.

Dobitnik je NIN-ove stipendije za roman u nastajanju za 2015. godinu, kao i Nagrade Laza Lazarević za neobjavljenu pripovetku za 2013. godinu.

Projekat „Štivo: izvođenje književnosti s mladima za mlade“  namenjen je pre svega mladima a cilj mu je da savremenu književnost mladih autora približi mladima u Boru, podstakne im interesovanja za književnost i čitanje, ali i da utiče na popularizaciju čitanja, na razvijanje kulturnih potreba i inoviranje kulturnih i književnih programa za mlade.

Asocijacija za razvoj Bora u saradnji sa ovdašnjom Narodnom bibliotekom nastoji i da ovim projektom ostvari neposredan kontakt i interakciju mladih stvaralaca i publike, kao i da edukuje srednjoškolce kako da pripreme, organizuju i vode književne programe i ostvare komunikaciju sa publikom.