Borski studenti borave na Univerzitetu Obuda u Budimpešti

Zahvaljujući intenzivnoj internacionalnoj saradnji  Odseka za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru i novom ERASMUS+ projektu, ovog semestra studentkinje Ivana Veličkovska i Jelena Jovkić pohađaće poznatu visokoobrazovnu instituciju Keleti Faculty of Business and Management u sastavu Univerziteta Obuda u Budimpešti.

fakultet-bor

U okviru ERASMUS+ projekta „Key Action 1– Mobility for learners and staff – Higher Education Student and Staff Mobility“, Odsek za menadžment borskog fakulteta ostvario je saradnju sa Univerzitetom Obuda iz Budimpešte.

Datim projektom, tokom školske 2015/2016. godine planirana je razmena nastavnika i studenata između mađarskog Keleti Faculty of Business and Management i Odseka za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru.

Kao plod realizacije projekta i međunarodne saradnje, za sam početak, Ivana Veličkovska, studentkinja 4. godine osnovnih akademskih studija i Jelena Jovkić, studentkinja master studija, obe sa Odseka za menadžment, otputovale su u Budimpeštu i od 8. februara uspešno pohađaju nastavu na partnerskom fakultetu ObudaUniverziteta.

One će na ovom fakultetu provesti ceo prolećni semestar, a sve predispitne obaveze i položeni ispiti biće im priznati od strane Tehničkog fakulteta.

Troškovi boravka borskih studenata finansirani su od strane Evropske komisije, i to kroz stipendiju koju će dobijati na mesečnom nivou.

Pored razmene studenata, aktivnostima ovog projekta predviđeno je i da troje profesora sa Odseka za menadžment održi predavanja na Keleti Faculty of Business and Management, ali i da troje profesora sa mađarskog fakulteta tokom maja meseca boravi na borskom fakultetu.

Više informacija možete pročitati ovde