Borski vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika – Bor ima potencijal da bude vaterpolo centar

Povodom osvajanja srebrne medalje na međunarodnom turniru u Beču i odličnog debitantskog izdanja u domaćoj letnjoj ligi, u Skupštini grada Bora priređen je prijem za igrače i članove stručnog štaba Vaterpolo kluba Bor.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić čestitao je mladim borskim vaterpolistima i njihovim trenerima na postignutom uspehu.

Milikić je istakao da Grad Bor ulaže značajna sredstva u sport kroz direktno finansiranje klubova i podršku Ustanovi Sportski centar koja je domaćin velikom broju klubova.

Gradonačelnik je predočio vaterpolistima da se radi na uspostavljanju kontinuteta u radu bazena tokom čitave godine čime bi se stvorili uslovi da Bor postane centar razvoja najtrofejnijeg domaćeg sporta.

Predstavnici VK Bor su upravo pauzu u radu bazena između letnje i zimske sezone istakli kao glavni problem u fukcionisanju kluba.

„Grad Bor odvaja 400.000 dinara iz budžeta za finasiranje kluba, pored toga izdvaja i sredstva za finansiranje Sportskog centra. Ono što mi moramo u narednom periodu, a to smo već pre par meseci dali obavezu ljudima iz Sportskog centra, da obezbede uslove da se na zatvorene bazene uradi posebna filtracija i da se u periodu između letnje i zimske sezone obezbede uslovi da se dogrevaju bazeni. U narednom periodu ćemo dosta pomoći klub, kroz stvaranje novih uslova za vaterpolo, a siguran sam da će naša deca koja se bave ovim sportom kao i do sada postizati dobre rezultate“, kazao je u izjavi za novinare gradonačelnik.

Uroš Živanović, trener VK, ocenio je da Bor ima potencijale da bude veliki vaterpolo centar.

„Ono što mi stalno napominjemo jesu uslovi, odnosno naši bazeni, koji su izvanredni, ali nisu iskorišćeni preko cele godine. Kada ne bilo pauze mogli bismo treninge i pripreme da planiramo dugoročno i temeljno“, rekao je Živanović.

Borska ekipa se proteklog leta zajedno sa „Rasinom“ iz Kruševca takmičila u Drugoj ligi Jug gde je zauzela četvrto mesto sa šest pobeda i isto toliko poraza. Kako bi se smanjili troškovi utakmice su igrane u Kruševcu, pa publika u Boru nije imala priliku da uživa u takmičarskim vaterpolo mečevima.

Uz pomoć Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, 2016. i 2017. godine na Otvorenim bazenima Sportskog centra u Boru održani su izuzetno kvalitetni reprezentativni turniri u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta ”Bor – Grad šampiona” koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.