Borski Zoološki vrt obeležio šest godina rada

2
130

Borski Zoološki vrt obeležio je danas šest godina rada, u prisustvu brojnih gostiju i posetilaca. Za šest godina postojanja Zoo vrt u Boru postao je dom za 70 vrsta životinja ili preko 130 jedinki, ali i atraktivna turistička destinacija za mnoge.

Turistička ponuda Opštine Bor znatno je unapređena od kada je u nju uvrštena i ponuda Zoološkog vrta, koga najviše posećuju mališani iz svih krajeva istočne Srbije.

Od te 2011. godine građani Bora, ali i njihovi gosti, imaju priliku da u sred grada uživaju u prirodnoj oazi, punoj životinja sa svih meridijana. Lokalna samouprava je prepoznala značaj ovog segmenta u turističkom smislu.

“Dokaz da je Bor jedan od najlepših gradova u Srbiji jeste i to što ima Zoološki vrt. Ljudi koji su planirali pokretanje ovog segmenta u prethodnom periodu imali su viziju. Zoološki vrt je prednost, jer mi danas, kada neki turista dođe u naš grad, možemo da ga, pored ovog vrta, povedemo u obilazak i drugih znamenitosti naše opštine. I kada neko kaže da je Bor jedan od najlepših gradova u Srbiji, to predstavlja ponos, ne samo za mene, kao sadašnjeg predsednika, već i za prethodne predsednike Opštine Bor, ali iza sve građane, koji su svakako doprineli da Bor izgleda ovako kako danas izgleda”, kaže Aleksandar Milikić, prvi čovek Opštine Bor.

Zoo vrt je svim građanima obezbedio besplatan ulaz tokom čitavog dana, kako bi im se zahvalio na poverenju i saradnji.

“Šest uspešnih godina je iza nas. Iz godine u godinu smo rasli, bili sve uspešniji. Na otvaranju imali smo oko 50 vrsta životinja i 70 jedinki. Sada je taj broj znatno veći. I to govori da ono što ovde radimo, radimo dobro. Koristim ovu priliku da se zahvalim čelnicima, kako Opštine Bor, tako i RTB-a Bor, ali i mnogim građanima na svesrdnoj podršci, jer na kraju mi i postojimo zbog svih građana”, istakla je Slađana Savić, PR JP “Zoološki vrt” u Boru.

U narednom periodu predstoji uređenje Zoo vrta, ali i nabavka novih životinja, kada uslovi za to budu obezbeđeni, istakli su u rukovodstvu ovog preduzeća.

Obeležavanju ovog jubileja, inače, prisustvovali su i direktori borskih preduzeća i ustanova, kao i mnogobrojni prijatelji Zoološkog vrta.2 KOMENTARA

  1. Dom za žirafu u borskom zoo vrtu je izgrađen, ali ne i useljen, kažu žirafa nije stigla, a njeni troškovi iznose 50.000 evra. O čemu se radi tu? Naime, Sosi mnogo se svideo taj dom, i u poverenju, zadržao ga za sebe. Nešto tako je uradio i sa Staračkim domom, ne da zeleno svetlo da ga otvore, jer nameračio se da bude prvi njegov stanar. Kako stvari stoje, dok Sosa bude spreman da se useli, odnosno još nije dokrajčio RTB Bor po svom planu i programu, dom će propasti. Racionalizacija dobrog racionalizatora. Blagodareći Sosi borska deca kad ga vide zablagodare mu se, jer se sete kako izgleda majmun.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime