Borskim srednjoškolcima predstavljena knjiga „Kako do posla u 21. veku“

Dragan Varagić koautor knjige „Kako do posla u 21. veku“ i Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ su borskim srednjoškolcima završnih razreda predstavili mogućnosti zaposlenja na motivacionim primerima.

Foto: Bor 030

Projektom „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“ je predviđeno da svaka škola u Srbiji u svojoj biblioteci uvrsti ovu knjigu kako bi srednjoškolci imali uvid u mogućnosti zaposlenja koja im se pružaju nakon školovanja.

Foto: Bor 030

Dragan Varagić važi za istaknutog blogera i savetnika za poslovnu primenu interneta. U prvom delu knjige opisao je uzroke i posledice velikih problema sa dolaženjem do posla, dok su u drugom delu dati veoma precizni i kratki saveti šta je potrebno usvojiti da biste imali više poslovnog uspeha u vremenima koja dolaze.

„Knjiga „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“ u fokusu ima dve oblasti – objašnjenje aktuelnih sistema edukacije, i objašnjenja kako iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla; kao i predstavljanje problema u opšte-prihvaćenim, najčešćim načinima razmišljanja o poslu – koji vam u osnovi neće pomoći da dođete do posla. Poseban akcenat u knjizi je dat na rešavanje problema postavljanja različitih izgovora zašto nešto kod sebe ne biste promenili, jer ne možete očekivati drugačiji rezultat ako probleme rešavate uvek na isti način“, rekao je između ostalog  Dragan Varagić, predavač i koautor knjige.