Borsko – Braničevski Gaga reli 2021.

Grad Bor uz još šest opština u okruženju biće domaćin velikog međunarodnog takmičenja u auto – moto sportu. Manifestacija počinje 13. avgusta u Velikom Gradištu, a završetak i svečana ceremonija održaće se u Boru, 15. avgusta.

Foto: Bor030 arhiva

Prema najavama organizatora ove moto manifestacije, kluba „Gaga Avala Racing Team“, trka će obuhvatiti 565 kilometara relija.

Ovaj reli je 73 trka u organizaciji našeg kluba, do sada bez ijednog incidenta, što je veoma bitno. Puno kao klub polažemo na bezbednost, kako učesnika, tako i posmatrača. Znamo da je ovo sport visokog rizika i trudimo se da uvek sve prođe u najboljem redu. Za sada imamo 31 prijavu za učešće u trci, od toga je šest stranaca, i to iz Bugarske, Slovenije, Austrije i Češke. Takmičenje se boduje za centralno evropsku zonu, otvoreno prvenstvo Srbije, i naravno šampionat Srbije. Kada je reč o organizaciji, zahvaljujem se na podršci JP „Srbija putevi“, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i Vladi Srbije. Siguran sam da će ova trka uticati na turistički aspekt Bora u zemljama u okruženju“, rekao je Života Milić, organizator trke i predsednik kluba.

 

Grad Bor je domaćin završnom delu trke, a aktivnosti je najavio Igor Janković, član Gradskog veća u Boru.

Na našu veliku radost, Bor je jedan od domaćina ove trke i mi smo veoma ponosni zbog toga. U Boru će se održati dodela nagrada i svečana ceremonija, a predviđen je i kulturno umetnički program koji su pripremili Turistička organizacija Bor i Centar za kulturu. Kao šlag na tortu, 15. avgusta u 21 sat, kao poklon gradu, imaćemo i koncert folk zvezde Nikoline Kovač“, rekao je Igor Janković, član Gradskog veća u Boru, istakavši da je višestruka korist za Bor od učešća u ovoj manifestaciji.