Borsko kulturno leto

Borsko kulturno leto počelo je u sredu, 11. juna koncertom Romane Panić, koji je privukao par stotina ljudi, na platou Doma kulture. Malo slabije bio je posećen sinoćni koncert Saše Kovačevića. Prema najavama organizatora Centra za kulturu, u junu nas očekuju mnogobrojni koncerti i ostala kulturna dešavanja.
Pop pevač Dejan Cukić nastupaće 14. juna u 21 h na platou Doma kulture, dok nas 15. juna očekuje regionalno takmičenje u standardnim i latinoameričkim plesovima u maloj hali JUSC „Bor“, koje će se po prvi put održati u Boru. Takmičiće se plesači iz Bora, Zaječara i Boljevca, svih uzrasta i kategorija dok će borski plesači imati revijalni nastup. Za ulaz na ovu manifestaciju treba odvojiti 150 din.
20. juna  u 20 h  biće promocija knjige „Rokopisi“ Petra Pece Popovića, u izdanju „Cepter book world“ u cafeu „Astoria“. Među gostima predstaviće se i poznati rok pevač Momčilo Moša Radenković.
Rok pevač Dado Topić nastupiće sa grupom „Time“ 21. juna u 21 h na platou Doma kulture, a 25. juna u istom terminu pop pevačica Aleksandra Radović, čime se završavaju kulturna dešavanja u junu. U julu nas takođe očekuju koncerti i pozorišne predstave, a program za naredni mesec biće naknadno postavljen na sajtu www.bor030.net .