Borsko kulturno leto 2021. počinje danas [PROGRAM]

Ustanova Centar za kulturu grada Bora i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju Borsko kulturno leto, koja će početi danas, 2. avgusta, i trajaće do 12. septembra, do kada i likovna kolonija „Duga“, a program će biti prikazan na više različitih lokacija.

Programi koji se održavaju na platou ispred Doma kulture:

  • 2. 8. u 19 sati – dečja pozorišna predstava „Baš čarobna frula“
  • 4. 8. u 19 sati – dečja pozorišna predstava „Ceca Pereca“
  • 9. 8. u 19 sati – dečja pozorišna predstava „Vreme za bajku“
  • 11. 8. u 19 sati – dečja pozorišna predstava „Svetlucava i sjajna“
  • 16. 8. u 19 sati- dečja pozorišna predstava „Kada su deca kući sama“
  • 18. 8. u 19 sati- dečja pozorišna predstava „Dorine avanture“
  • 23. 8. u 19 sati- dečja pozorišna predstava „Maštošumske pitalice“
  • 25. 8. u 19 sati- dečja pozorišna predstava „Malo kraljevstvo“
  • 30. 8. u 19 sati- koncert KUD-a „Bor“ i etno radionice Centra za kulturu

Što se tiče programa na drugim lokacijama, za 21. avgust planiran je celodnevni program u okviru manifestacije „Dani Brestovačke Banje“, dok će u sali Muzičke škole u Boru 25. avgusta sa početkom od 20 sati biti izvedena predstava za odrasle „Narod to voli“. Takođe, na istom mestu 1. septembra pred borskom publikom biće izveden mjuzikl „Cimet i vanila“ u 20 sati, kao i Festival vlaške izvorne pesme 3. septembra sa početkom u 19 sati. Likovna kolonija „Duga“ trajaće 3 dana, tačnije 10, 11. i 12. septembra.

Muzej rudarstva i metalurgije svakog ponedeljka i srede od 18 do 20 časova uz pomoć stručnog vodiča predstavlja izložbu „Bor i okolina u bronzano i gvozdeno doba u svetlu novih istraživanja“.

Narodna biblioteka u Boru organizuje izložbu digitalizovane građe koja se čuva na Zavičajnom odeljenju pod nazivom „Stari borski kop“, a postavka se od 6. avgusta može pogledati na platou ispred biblioteke. U sali borske biblioteke za 12. avgust zakazano je predstavljanje prve knjige pesama Boranke Danijele Doberšek pod naslovom „Dodir neba“.

Turistička organizacija Bor na Dan rudara od 10 časova organizuje tradicionalnu manifestaciju „Kosidba na Stolu“, a za 16. avgust planirana je manifestacija „Zlatne ruke“, koja je prodajno-izložbenog karaktera u trajanju od 17 do 20 časova na platou ispred Doma kulture.