Borskoj OŠ “3. oktobar” 13.950 evra na konkursu Erasmus+

Fondacija Tempus objavila je rezultate konkursa Erasmus+ projekata u nekoliko kategorija u oblasti obrazovanja. Među podržanima i projekat OŠ “3. oktobar” iz Bora.

Osnovnoj školi “3. oktobar” u Boru odobrena su sredstva u visini od 13.950 evra za realizaciju projekta “Кeep calm and talk”, kojim je ova obrazovna ustanova aplicirala na konkursu Fondacije Tempus. Borskoj školi sredstva su dodeljena u kategoriji programa Erasmus +  u oblasti opšteg obrazovanja.

Na ovom konkursu, ali u oblasti stručnog obrazovanja i obuka sredstva u visini od 51.105 evra odobrena su Srednjoj školi “Branislav Nušić” iz Sokobanje za projekat “Novi izazovi – nova evropska iskustva”, a 39.963 evra Medicinskoj školi u Zaječaru za projekat “Gerijatrija”.

U kategoriji projekata u oblasti mobilnosti za obrazovanje odraslih projekat “Poboljšajmo stanje, fokus na obrazovanje” OŠ “Vera Radosavljević” iz Negotina podržan je sa 6.308 evra, a projekat  “Andragogija – veština za 21. vek” Osnovne škole “Mladost” iz Knjaževca sa  4.678 evra.