Borskoj Tehničkoj školi uručeno priznanje za inovativni pristup

Borska Tehnička škola osvojila je na Osmoj nacionalnoj Euroguidance konferenciji „Кarijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi“ priznanje za inovativni pristup.

Ovo priznanje Tehnička škola u Boru dobila je za inovativni pristup u razvoju aktivnosti КViS pomoću IКT alata za escape game igru: „Oslobodi se i pronađi svoju karijeru“.

“Tim za КViS, Tehničke škole je odlučio da escape gam, koju učenici uglavnom poznaju kao zabavu, iskoristi za nastavu.  Igrica podstiče učenike, na interaktivan način da zauzmu aktivan odnos prema svojoj karijeri, testiraju svoje znanje o veštinama, traženim zanimanjima, fazama kroz koje prolazi karijera“, kažu u Tehničkoj školi.

Igra „Oslobodi se i pronađi svoju karijeru“; printscreen

Ovaj alat  namenjen je učenju na daljinu i vrlo je blizak današnjim generacijama.

„Igra je zamišljena je kao soba u kojoj učenici traže dobro sakrivene predmete da bi pronašli izlaz. Svaki pronađeni predmet ih vodi do zadatka koji moraju da reše da bi napredovali u igri”, kažu  u Tehničkoj školi i ističu da su učenici, u evaluaciji, ovaj  nastavni materijal ocenili kao vrlo zanimljiv i izrazili želju da se što više koristi u nastavi.

Inače,  osmu nacionalnu konferenciju ,,Кarijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi“ organizovao je Nacionalni centar evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju – Euroguidance, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta.

Konferencija je ove godine onlajn okupila oko 170 karijernih praktičara – nastavnika i stručnih saradnika iz osnovnih i srednjih škola, savetnika Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnika kancelarija za mlade, udruženja i asocijacija, predstavnika akademske zajednice i centara za razvoj karijere, kao i donosioca odluke iz Srbije.