Borskoj Turističkoj organizaciji sredstva iz oportuniteta 

Na konkursu za dodelu sredstava po osnovu odlaganja krivičnog postupka odobreno je 150 projekata, među kojima i projekti iz Bora, Kladova, Sokobanje, Majdanpeka i Velikog Izvora.

Na četvrtom javnom konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta odobreno je 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlja, kulture, prosvete i socijalne zaštite ukupne vrednosti od 470 miliona dinara.

Turističkoj organizaciji grada Bora odobrena je suma od 168.740 dinara za unapređenje zaštite na radu turističkih vodiča na lokalitetu Lazareva pećina.

Na konkursu za dodelu sredstava po osnovu odlaganja krivičnog postupka odobren je i projekat rekonstrukcije krova Biblioteke „Centar za kulturu“ u Kladovu za koji je opredeljeno 6,34 miliona dinara.

Specijalna bolnica Sokobanja dobiće 4,2 miliona, a Opšta bolnica Majdanpek 4 miliona za kupovinu sanitetskog vozila, dok su OŠ „Vuk Кaradžić“ u Velikom Izvoru  kod Zaječara odobrena sredstva u visini od 257.244 dinara za postavljenje podnih obloga.

Ministarka pravde Nela Кuburović prilikom potpisivanja ugovora istakla je da je na dosadašnjim javnim pozivima podržano 445 projekata sa ukupno 1,6 milijardi dinara.

„Raste i iznos sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta. Tokom 2018. godine javna tužilaštva u Srbiji su prikupila više od 550 miliona dinara a rešeno je više od 18.000 krivičnih postupaka. Time smanjujemo broj postupaka ali i troškove rada“, istakla je ministarka pravde.