Borskom Domu zdravlja uručen inhalator

Službi za zadravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja u Boru uručen je inhalator koji je obezbeđen iz sredstava prikupljenih na humanitarnoj žurci održanoj 29. aprila na Malom stadionu. 

inhalator

Pokretač humanitarne akcije za kupovinu inhalatora je Boranin Zoran Petković koji je i sam donirao veću sumu novca. Skoman kao što to dolikuje humanitarcima Zoran u prvi plan ističe one koji su mu pomogli da realizuje akciju.

„Došli smo do saznanja da je Domu zdravlja u Boru potreban profesionalni inhalator. Trebalo je vremena i strpljenja da ideju realizujemo. Uspeli smo zahvaljujući mladima i velikom broju prijatelja. Deo novca je sakupupljen na žurci, a nešto je dodala moja porodica i kupili smo inhalator koji smo obećali“, kaže Zoran.

donacija-inhalatora

Direktorica Doma zdravlja u Boru zahvalila se na donaciji i istakla da je svaka pomoć veoma značajna, pogotovo kada je ona usmerena ka najmlađim pacijantima.

„Nama je svaka donacija veoma značajna, posebno u ovom slučaju kada se radi o aparatu namenjenom pre svega najmlađima. Veoma smo zahvalni i oduševljeni brzinom realizacije ove ideje. Zahvalni smo i organizatoru i ovim mladim ljudima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava za inhalator namenjen poboljšanju zdravstvene zaštite dece“, istakla je Zlata Marković.