“Bortravel” će redovno dezinfikovati autobuse, redukovan red vožnje

0
1326

Kompanija “Bortravel”, kojoj je poveren javni autobuski prevoz u Boru, će postupiti po naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije grada Bora i redovno vršiti dezinfekciju vozila koja se koriste za prevoz putnika.

Gradski štab za vanredne situacije grada Bora naložio je “Bortravelu” i svim taksi prevoznicima da obezbede potrebna sredstva za higijensko-tehničku zaštitu zaposlenih i da izvrše dezifekciju svih vozila kojima obavljaju javni prevoz.

Zoran Rajić zamenik direktora “Bortravela” rekao je da je ova kompanija na vreme nabavila dovoljne količine sredstava za dezinfekciju, kao i da je počela sa tretiranjem vozila sa ciljem da spreči širenje koronavirusa.

“Svako vozilo kojim se bude obavljao prevoz u gradskom-prigradskom saobraćaju biti na dnevnoj bazi dva do tri puta biti dezinfekovano. Naša higijenska služba će posle svakog poluobrta, odnos posle svakog prevoza putnika po smenama vršiti dodatnu dezinfekciju i čišćenje vozila i nadamo se da ćemo na ovaj način uspeti da sprečimo nekontrolisano širenje virusa”, kazao je Rajić.

U sprovođenje naredbe Štaba za vanredne situacije uverio se gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je danas posetio “Bortravel”.

“Prevoznik je odmah postupio u skladu sa naredbom i ovo je primer kako svi trebamo da se ponašamo kada je u pitanju ovako bitna odluka u borbi protiv koronavirusa. Razgovaraću i sa taksistima, a Gradska uprava će proveravati kako oni primenjuju propisanu naredbu”, rekao je Milikić.

“Bortravel” će u skladu sa odlukom državnom vrha o uvođenju vanrednog stanja i obustave rada škola redukovati broj polazaka i primenjivaće red vožnje koji važi tokom raspusta.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here