Boru preti kolaps vodosnabdevanja

0
26

JP Vodovod u Boru upozorilo je da zbog blokade računa tog preduzeća i nedovoljnih zaliha hlora, gradu preti obustava isporuke pijaće vode za desetak dana.

JP Vodovod u Boru upozorilo je da zbog blokade računa tog preduzeća i nedovoljnih zaliha hlora, gradu preti obustava isporuke pijaće vode za desetak dana.

 

 

Vršilac dužnosti direktora Vodovoda Slaviša Ranđelović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je borska Elektrodistribucija tom preduzeću blokirala račun zbog dugovanja od 196 miliona dinara, a da su zalihe hlora dovoljne još za desetak dana.

“Nemamo dovoljno hlora, zbog čega ćemo biti prinuđeni da obustavimo isporuku vode kako ne bi došlo do epidemije. Nemamo rezervne delove, pa ni goriva kako bismo otišli na hitne intervencije”, rekao je Ranđelović.

Direktor Vodovoda je ocenio i da je neophodno povećanje cene kubika vode od 60 odsto.

Ranđelović je, ipak, blokadu Elektrodistribucije pripisao političkoj zaveri, navodeći da je račun blokiran istog dana kada je on stupio na dužnost u Vodovodu.

Ranđelović je član Pokreta “Živim za Krajinu” Boška Ničića.

Njegova zamenica u Vodovodu i partijska koleginica Nevenka Mirošević za glavnog krivca je imenovala donedavnog zamenika predsednika opštine Dragana Žikića.

Žikić je član Socijalističke partije Srbije i već nekoliko meseci vodi oštru polemiku u medijima sa predstavnicima Pokreta “Živim za Krajinu”.

Direktor Elektrodistribucije u Boru Dragan Milošević odbacio je, međutim, tvrdnje o političkim razlozima za blokadu računa Vodovoda.

“To preduzeće nas je do sada ucenjivalo, jer su znali da ih ne možemo otkačiti sa elektrodistributivne mreže”, kazao je Milošević za agenciju Beta.

Milošević je dodao da borski Vodovod mora redovno da izmiruje tekuće obaveze, a da se kasnije može razmišljati o reprogramu duga.

U Boru već nedelju dana kasni i početak grejne sezone jer nadležne službe nisu imale dovoljno novca za nabavku energenata.

(BETA)

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime