Boško Ničić ponovo gradonačelnik Zaječara

Lider Pokreta za Krajinu Boško Ničić izabran je većinom glasova za gradonačelnika Zaječara na današnjoj konstitutivnoj sednici.

Foto: Printscreen Lucky Star Media

Stefan Zankov sa liste Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Brže Jače Bolje”, odlukom zaječarskih odbornika izabran je za predsednika Skupštine grada, a Boban Kostić za zamenika predsednika Skupštine.

Marina Milić je zamenik gradonačelnika, a većinom glasova Boško Ničić ponovo je postao gradonačenik Zaječara.

Prvi prioritet nove gradske vlade, istakao je i Ničić, biće urgentno rešavanje gorućih problema u Zaječaru, a naročito teške finansijske situacije.

„Nakon dogovora koji sam postigao sa čelnim ljudima koji vode ovu državu, u meni nije postojala nikakva ni moralna ni ljudska dilema, bez obzira na naše političke razlike, da treba napraviti koaliciju, sporazum ili dogovor sa ljudima koji žele da pomognu Zaječaru. Zaječar nije dobio ništa u predhodne četiri godine. Zaječar su vodili ljudi, ne zanima me njihovo političko opredeljenje, ali sigurno nisu bili na tragu i ideji onog što zastupa Srpska napredna stranka, već su bili na ideji da napune svoje džepove i ovaj grad su doveli na rub propasti. Trudiću se da se to stanje potpuno promeni i da dovedemo što više investitora, jer Zaječaru je to ono što prvo treba, pored infrastrukture zapuštene, što ćemo srediti, ono što je najbitnije to je da počnemo brzo da otvaramo radna mesta, da počnemo brzo da vraćamo tu mladu radnu snagu koja je pobegla trbuhom za kruhom iz ovog grada“, rekao je Ničić medijima.

Izabrano je i devetočlano Gradsko veće koje čine: Vladimir Videnović, doktor veterinarske medicine, Vujadin Milošević, diplomirani glumac, Vesna Stanković, magistar poljoprivrednih nauka, Dragoslav Đorđević, saobraćajno transportni tehničar, Dragan Ranđelović, profesor, Rade Kostić, lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, Vukašin Lakićević, preduzetnik, Selena Stojanović, pravnica i Danilo Katić, inženjer elektotehnike.

“Ne postoji ovde nikakva izneverena izborna volja građana. Građani izlaze na izbore, glasaju, daju poverenje političarima“, istakao je novinarima Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i dodao da je njegov rad podložan proveri, ali da promene ne mogu da se dese preko noći, već je za svaki posao potrebno vreme.

Vladajuću koaliciju u gradu na Timoku čine – Pokret “Živim za Krajinu”, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Zaječarski parlament ima 50 odbornika.