Boško Ničić ponovo gradonačelnik Zaječara

1
89

Lider Pokreta za Krajinu Boško Ničić izabran je većinom glasova za gradonačelnika Zaječara na današnjoj konstitutivnoj sednici.

Foto: Printscreen Lucky Star Media

Stefan Zankov sa liste Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Brže Jače Bolje”, odlukom zaječarskih odbornika izabran je za predsednika Skupštine grada, a Boban Kostić za zamenika predsednika Skupštine.

Marina Milić je zamenik gradonačelnika, a većinom glasova Boško Ničić ponovo je postao gradonačenik Zaječara.

Prvi prioritet nove gradske vlade, istakao je i Ničić, biće urgentno rešavanje gorućih problema u Zaječaru, a naročito teške finansijske situacije.

„Nakon dogovora koji sam postigao sa čelnim ljudima koji vode ovu državu, u meni nije postojala nikakva ni moralna ni ljudska dilema, bez obzira na naše političke razlike, da treba napraviti koaliciju, sporazum ili dogovor sa ljudima koji žele da pomognu Zaječaru. Zaječar nije dobio ništa u predhodne četiri godine. Zaječar su vodili ljudi, ne zanima me njihovo političko opredeljenje, ali sigurno nisu bili na tragu i ideji onog što zastupa Srpska napredna stranka, već su bili na ideji da napune svoje džepove i ovaj grad su doveli na rub propasti. Trudiću se da se to stanje potpuno promeni i da dovedemo što više investitora, jer Zaječaru je to ono što prvo treba, pored infrastrukture zapuštene, što ćemo srediti, ono što je najbitnije to je da počnemo brzo da otvaramo radna mesta, da počnemo brzo da vraćamo tu mladu radnu snagu koja je pobegla trbuhom za kruhom iz ovog grada“, rekao je Ničić medijima.

Izabrano je i devetočlano Gradsko veće koje čine: Vladimir Videnović, doktor veterinarske medicine, Vujadin Milošević, diplomirani glumac, Vesna Stanković, magistar poljoprivrednih nauka, Dragoslav Đorđević, saobraćajno transportni tehničar, Dragan Ranđelović, profesor, Rade Kostić, lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, Vukašin Lakićević, preduzetnik, Selena Stojanović, pravnica i Danilo Katić, inženjer elektotehnike.

“Ne postoji ovde nikakva izneverena izborna volja građana. Građani izlaze na izbore, glasaju, daju poverenje političarima“, istakao je novinarima Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i dodao da je njegov rad podložan proveri, ali da promene ne mogu da se dese preko noći, već je za svaki posao potrebno vreme.

Vladajuću koaliciju u gradu na Timoku čine – Pokret “Živim za Krajinu”, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Zaječarski parlament ima 50 odbornika.

1 KOMENTAR

  1. A ko je GRADONACELNIK Bora ??.Nesto mi je blokirala memorija secanja….Ko li ono bese GRADONACELNIK..??? Pa Bor je grad…mora da ima gradonacelnika…A to lepo pise i na ovom portalu O30…portal Grada Bora.. .Ronaldo nije..Zika Petrovic nije…..Ko li je gradonacelnik…?? Ali……?!? Pa nije moguce ..!!! Da da OD SVIH GRADOVA U SRBIJI… I SVIH CENTARA UPRAVNIH OKUGA U SRBIJI (Borskog upravnog okruga).. JEDINO BOR NEMA GRADONACELNIKA.. .I TO SAMO ZATO STO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA STATUS GRADA…..SRAMOTA !!! Jadni siroti i hrabri nasi mali Borani ..Samo oni ,u celoj Srbiji ,to moraju da cute i trpe… Jer to ne znajui .. .Eto sta nam rade Vlada u BG,Svetska zavera,MMF,NATO,PUTIN, KINA ,Svetska banka Bilderberg grupa,Trijaterala ,EU,UN,UNESCO i ostali belosvetski mocnici …Ali sve im je to uzalud…Jer ,,Ne moze nam niko nista..jaci smo od sudbine…,, I mi ipak imamo naseg gradonacelnika…posto je gradonacelnik g.Bosko Nicic iz Bora….ha,ha,ha..Mi ipak imamo gradonacelnika Boranina…..I zato ,,..mogu samo da nas mrze ..oni sto nas ne vole..,, Super.Ekstra.Vrh. Ali samo da opet i sada ponovo ne krene ona stara ,izlizana i budjava prica…Koju tek sto smo zaboravili…:..,,Grad Zajecar ce biti administrativni centar Timocke krajine ……a Bor privredni centar…..,,. .Pa se opet iz nekog budzaka,kao duh iz neke boce,il bolje reci iz nekog bidona.. od nekuda sada ne pojavi i onaj cuveni buckasti velikan cuvene borsko/ zajecarske politicke scene….g.Sasa Mirkovic…..To bi bilo.. ipak malo previse….Jer od toga bi ,sto bi rekao onaj glumac u filmu…: ,, brate…moglo da se rikne..,,U svakom slucaju cestitke na novostaroj funkciji demokratski izabranom Borskom Gradonacelniku Zajecara g.B.Nicicu i ….zelimo mu srecan rad..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime