Boško Obradović: Program za Bor u 15 tačaka

Koalicija Dveri i Dosta je bilo, kaže za Portal Bor 030 lider ovog Srpskog pokreta Boško Obradović, predstavlja logičan sled stvari, jer su oba pokreta iskrena opozicija.

Zajednička lista GG „Dosta je bilo – Dveri Srpske – da ovi odu, a da se oni ne vrate“ je, ističe Obradović, lista koju čini ozbiljan tim ljudi koji se neće kriti iza jednog čoveka, a koji će  predstaviti Program za Bor u 15 tačaka, verifikovanog od strane centrala oba pokreta, a koji predstavlja osnovu Ugovora o formiranju grupe građana u Boru.

„Ključne tačke našeg Programa su: borba protiv partokratije i iskorenjivanje korupcije i proterivanje politike iz preduzeća; Borba za revitalizaciju RTB Bor i ostalih javnih preduzeća, program sela i poljoprivrede, unapređenje međuetničkih odnosa, problemi porodice, obezbeđivanje besplatnih udžbenika i prevoza đaka, poboljšanje uslova u vrtićima, razvoj preduzetništva i drugo”, kaže u izjavi za naš portal lider Dveri Boško Obradović.

On dodaje da su se oba pokreta “prepoznala” po zajedničkoj borbi protiv kriminala, korupcije i partokratije kako ove, tako i prethodnih vlasti.

“Smatramo da se tu krije uzrok i svih drugih nagomilanih problema. Možda bismo mogli da obezbedimo više vrtića ili više radnih mesta, da se novac iz budžeta ne sliva u privatne džepove”, kaže Obradović .

Između Dveri i Dosta je bilo, kaže on, postoje i razlike, ali se o njima, ipak, ne odlučuje na lokalnom nivou. Njihov sporazum, ističe lider Dveri, o saradnji predviđa da oba pokreta ostaju jasno pri svojim stavovima.

„Od ovih izbora očekujemo da građani Bora prepoznaju ovu koaliciju kao alternativu svemu lošem što je do sada rađeno i nadamo se dvocifrenom rezultatu GG „Dosta je bilo – Dveri Srpske – da ovi odu, a da se oni ne vrate“ i nastavku borbe za realizaciju našeg programa u lokalnoj skupštini“, optimističan je Boško Obradović.