Branko Ružić: Bor uskoro dobija status grada

5
202

Bor će već nakon martovskih izbora na jednoj od prvih sednica narodnog parlamenta konačno dobiti status grada, izjavio je u gradu bakra Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Inicijativa narodne poslanice iz Bora Studenke Kovačević i poslanika Milića Miletića iz Petrovca na Mlavi da Bor konačno dobije status grada, uskoro bi mogla da postane stvarnost.

Govoreći o aktivnostima koje predstoje Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ministar Branko Ružić, naglasio je da je i sam tu inicijativu zdušno podržao.

“Ono što je za Bor veoma značajno, a tu sam ideju i sam podržao, očekujem da se, nakon izbora, na nekoj od prvih sednica parlamenta, Bor kao centar upravnog okruga, mogu da kažem i kulturni i centar filmske industrije koji polako postaje, a nekad i centar razvoja sporta, dobije status grada, jer je Bor to i  zaslužio”, istakao je ministar Ružić.

Ružić se osvrnuo i na racionalizaciju u javnoj upravi navodeći da je bila sistemska i nužna da se napravi ušteda, da se dođe do racionalnog domaćinskog ophođenja prema svemu što je javna svojina, rekao je u Boru Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

On je podsetio da smo posle 2000. imali tri neuspešne racionalizacije koje su rađene linearno i koje su dovele u pitanje rad pojedinih važnih službi. Ružić je istakao da racionalizacija ne znači otpuštanje, već i prirodni odliv i odlazak u penziju, te da nisu samo racionalizovana radna mesta, već i da je bilo i prijema.

“Mislim da je važno da pored tog procesa racionalizacije, paralelno teče i proces optimizacije, što je u  svakom slučaju i praktično uzročno-posledično. Imali smo mi i ranije racionalizacije, ali po prvi put smo došli do nivoa da imamo tu uzročno-posledičnu vezu i znači da nismo sistemski napravili bilo kakvu grešku”, rekao je u Boru Branko Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, podsetio je Ružić, objavilo je juče i javni poziv za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama, koje će do 15. marta moći da konkurišu za ukupno 320 milona dinara u 2018. godini.

Najveći deo tih sredstava, preko 256 miliona dinara oprdeljeno je za infrastrukturne projekte koji unapređuju kvalitet života građana i doprinose lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju, 48 miliona dinara biće usmereno na nabavku neophodnih savremenih tehnologija za uvođenje elektronske uprave, a 16 miliona dinara kao pomoć gradovima i opštinama u organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za građane na njenoj teritoriji.

“I opština Bor će učestvovati na konkursima, mada treba napomenuti da smo od Ministarstva već dobili pomoć u koordinaciji razvoja i organizaciji naše lokalne samouprave. Sigurno ćemo ući u proces digitalizacije. Verujem da će Bor  obraditi dokumentaciju u najkraćem mogućem roku, istakao je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

5 KOMENTARA

  1. Ha,ha,ha …SUPER…..ha,ha,ha…A da ce TO TAKO BITI…napisao je na ovom istom portalu…jedno bar 437puta.u prethodnih nekoliko godina isti onaj besposleni lik iz nekog tranvaja…..sto je na istom ovom portalu bar 539 puta napisao i da ce Bor i Timocka krajina dobiti i svoj KORIDOR ISTOK…A i sada pise.. .. Tako da Bor vise nece biti naseobina bez statusa grada…na kraju sveta…i PUTA ZA NIGDE…..Samo opusteno …i pravo ka cilju …kao tranvaj..

  2. …Ha,ha ha ha,ha,ha.. I ZATO …da bi bili nesrecni … BUKVALNO SVI ostali gradovi u Srbiji ,osim Bora, vec odavno imaju status grada…Od susednog Zajecara, pa Jagodine,Sapca,,Pozarevca,Vrsca ,Kikinde,Vranja,Loznice…i jos par desetina njih ..sve do Beograda…Bukvalno SVI ….OSIM BORA……I sadada ce SVI oni da …ovo…..procitaju..i u ponedeljak ujutro je nevidjena guzva na salteru Vlade u BG…Jer ce SVI da dodju i vrate status grada…i budu opstine…Da bi bili srecni…..A posle ce da vrate i status opstine…da bi bili.presrecni… Ha,ha,ha,ha….Ovi okolni likovi u tranvaju misle da sam odlepio …jer umirem od smeha sam sa sobom…..Nebitno…bitno je da sam totalno presrecan…Vrhunski presrecan…i ovaj leden i suncan dan pocinje u fulu dobro.. sto zelim i svim Boranima..Ha,ha,ha,ha,ha.. Cudo je ovaj Portal 030…Vec se o njemu vec dugo i mnogo prica i mnogo,mnogo sire od Timocke krajine…Postaje fenomen…

  3. ..Ali svako treba da iznese i kaze ..slobodno i javno ..ono sto misli..i iznese svoje argumente…Jer hiljadama puta se pokazalo….da vecina nije bila u pravu…..TABU TEME o pitanjima zivotno vaznim za gradjane..NE SMEJU DA POSTOJE…A pitanje statusa grada je u Boru godinama,godinama i godunama BILO TABU TEMA…Vise nije..Opstinari Borski sta radite za Koridor Istocne Srbije..???A i cuveni nacelnik okruga..Da li obavestavate gradjane o . TOME…i sta se desava u vezi pozitivnog stava Vlade i njene pune podrske koridoru… BEZ IKAKOG VASEG UCESCA…?? Jer ste,,zamrznut,,…i vec 2.godine..

  4. ……Nemanja je prava momcina…Potpisao i rekao STA ON MISLI….Sto to isto ne urade i borski opstinari…I kazu sta misle…I o STATUSU GRADA ..I O KORIDORU ISTOK..Ima ih tamo citava brigada…Evo mlad momak im primerom objasnjava kako se to radi….Nisu samo opstinari..i Borani su…

  5. Taman sam mislela da cu glasam za socijalisti jel sam socijalni slucaj od dveliljadite a oni nam doveli Rolex metroseksualca da nam prica bajke kako se on prvi setio da Bor treba bude grad.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here