BRAVO, DEVOJKE! Rukometašice Bora osvojile kup!

Rukometašice Bora sinoć su odigrale finalnu utakmicu Kupa Srbije – grupe „Istok“ i pobedile ŽRK „Topličanin“ iz Prokuplja rezultatom 29:18.

zrk-kup-finale
privatna.arhiva

Ženski juniorski rukometni klub „Bor RTB“ je u utorak odigrao finale Kupa Srbije – grupe „Istok“ protiv domaće ekipe iz Prokuplja. Boranke su na gostujućem terenu, sa 11 golova razlike, savladale protivničku ekipu ŽRK „Topličanin“ i tom pobedom zasluženo osvojile prvo mesto u Kupu grupe „Istok“.

Od samog starta utakmice bilo je neminovno da će borska ekipa odneti pobedu u gostima, što se pokazalo već i na kraju prvog poluvremena, kada je ŽJRK „Bor RTB“ vodio sa osam golova razlike (7:15). Iako je prvih 15 minuta drugog poluvremena proteklo po principu gol za gol, rukometašice Bora su u poslednjoj četvrtini utakmice agresivnijom igrom uspele da se odvoje od protivnika i finiširaju utakmicu rezultatom 29:18.

Najuspešnije u borskoj ekipi bile su Bojana Milić sa šest i Milica Novaković sa sedam postignutih pogodaka, dok je za igrača utakmice proglašena Ana Radević, a u protivničkoj ekipi najbolja je bila Kristina Marković.