Broj rođenih beba u septembru nadmašio avgustovski rekord

U porodilištu Opšte bolnice u Boru tokom proteklog meseca obavljeno je 50 porođaja, a svet je ugledala 51 beba, te je tako na ovom odeljenju svoje prve dane proveo i jedan par blizanaca. Ova pozamašna cifra oborila je avgustovski rekord, kada su u našem gradu rođene 43 bebe.

Ilustracija
Ilustracija

Tokom meseca septembra u porodilištu ove ustanove rođeno je 19 dečaka i 32 devojčice, a ukupan broj rođenih beba od početka godine iznosi 332, što je blagi porast u odnosu na prethodnu godinu, kada je broj rođenih beba do ovog perioda bio 313.

Prema rečima doktora Gorana Golubovića, načelnika Odeljenja ginekologije Opšte bolnice u Boru, povećan broj porođaja u odnosu na prethodne godine razlog je dolaska trudnica iz Boljevca, Majdanpeka ili čak Zaječara, koje čin porođaja žele da obave upravo u ovoj ustanovi, te on ovaj porast ne tumači kao posledicu porasta nataliteta.

Da podsetimo, avgusta ove godine rođene su 43 bebe, čime je nastavljena prošlogodišnja tradicija iz ovog meseca, kada je rođena 51 beba, a ovog septembra taj rekord je izjednačen.