Brojne aktivnosti borske Kancelarije za mlade [VIDEO]

0
47

Kancelarija za mlade Opštine Bor u prethodna dva meseca sprovela je niz aktivnosti koje su imale za cilj unapređenje društvenog, kulturnog i sportskog života mladih u lokalnoj zajednici.

Značajno je bilo obeležavanje Svetskog dana mladih 12. avgusta, kada je organizovana Nedelja mladih, počinje svoju priču Srećko Zdravković, koordinator Kancelarije za mlade opštine Bor.

“Tokom Nedelje mladih organizovan je turnir u košarci, promovisani su zdravi stilovi života, organizovana je i likovna kolonija, a sve to uz podršku kampa “MORIEK”. Konkurisali smo kod donatora sa projektom “Preduzetnička akademija, vaša šansa za razvoj biznisa” koji će omogućiti osnaživanje mladih da pokrenu sopstveni biznis. Naši aktivisti učestvuju na mnogim seminarima. Studenti iz Bora koji studiraju na pravnim fakultetima u Nišu i Beogradu, njih petoro, učestvovali na obuci pod nazivom “Branitelji i braniteljke ljudskih prava”, a učestvovali smo i na mnogim seminarima koji se tiču javnog govora, društtvenog organizovanja i javnog zastupanja u lokalnim zajednicama. Krenuo je sa radom i Klub za mlade u “Timet” u Metovnici. Oni su aplicirali za sredstva za opremanje kluba i dobijanje prostora”, napominje Zdravković.

Posebno je značajna i saradnja sa Udruženjem Roma “Gypsy soul”, gde se sprovode aktivnosti na projektu ranog razvoja romske dece.

Značajan je i rad na Akcionom planu za mlade za period od 2018. do 2022. godine, pa se u borskoj Kancelariji za mlade nadaju da će ovaj plan biti usvojen na nekoj od narednih sednica lokalnog parlamenta.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here