Capitol Park Zaječar svečano otvoren [FOTO]

Capitol Park u Zaječaru, prvi moderni tržni centar u gradu na Timoku danas je svečano otvoren.

Britanska korporacija „Poseidon Group“ i belgijska kompanija „Mitiska REIM“ uložile su 10 miliona evra u ovaj objekat.

Kompleks je sagrađen na prostoru bivše fabrike Arsenije Spasić, na parceli površine 20.000 metara kvadratna i ima 6.500 kvadrata prodajnog prostora.

Svečanom otvaranju su prisustvovali direktor „Poseidon grupe“ u Srbiji Džejms Gan, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i predstavnici zakupaca.

„Sa velikim zadovoljstvom otvaramo naš peti po redu tržni centar u Srbiji. Poseidon je prisutan u Srbiji više od decenije kao grupacija koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem komercijalnim nekretninama, a samo u poslednjih pet godina otvorili smo Capitol Parkove u Šapcu, Somboru, Beogradu i Leskovcu. Odlučili smo da investiramo u Zaječar zato što je centar Borsko-Zaječarskog okruga, a sve u cilju poboljšanja ekonomske situacije u gradu. Ovaj tržni centar će od danas postati centralno mesto za kupovinu i zabavu, i doprineti unapređenju privrede u Zaječaru otvaranjem više od 200 novih radnih mesta“, istakao je Gan.

Gradonačelnik Ničić je istakao značaj ove investicije za sam grad i Zaječarce.

„Dolaskom Capitol Parka u Zaječar dobijamo potpuno drugačiji doživljaj kupovine, pri čemu će ovaj objekat svakako postati novi centar grada. Ovaj tržni centar stvara mogućnosti za zapošljavanje velikog broja ljudi iz lokalne zajednice, a jasan je pokazatelj i čvrst dokaz napredovanja našeg grada u pravom smeru. Zahvaljujem se Poseidon Grupi na investiciji u naš grad, čime smo postali deo porodice Capitol Parka“, kazao je Ničić.

Tržni centar ima sedamnaest prodavnica među kojima su eminentni strani i neki od najboljih domaćih brendova, uključujući Deichmann, Đak Sport, DM, Exclusive exchange, Extreme Intimo, Gigatron, Intersport, JYSK, LC Waikiki, Lilly, MSG Elektronic, N Sport, New Yorker, Opposite shoes i Studio Moderna (Top Shop). Sinsay će otvoriti svoju prodavnicu u junu, a Il Giardino café svoj lokal ubrzo nakon toga.

„Poseidon Grupa“ će do kraja 2019. godine objaviti svoju novu platformu za investicije izvan maloprodajnog sektora, u okviru koje će nastaviti da demonstrira vodeću ulogu u inovativnim investicionim strategijama u nekretnine lansiranjem visoko kvalitetnih projekata.

Nakon svečanog otvaranja, posetioci su imali priliku da kupe proizvode po promotivnim cenama, kao i da isprobaju različite zabavne sadržaje u okviru kompleksa.

U večernjem delu programa organizovan je koncert Željka Vasića i vatromet.