Ceca podelila Borane

Informacija da će na dočeku Nove godine nastupati jedna od najpopularnih estradnih folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović podelila je „grad bakra“.

Foto: www.facebook.com/svetlanacecaraznatovic

Nema sumnje da je vest o novogodišnjem nastupu Svetlane Cece Ražnatović u Boru preplavila društvene mreže, što zbog oduševljenja njenih fanova, s obzirom da je bilo najava da pevačica za najluđu noć neće nigde nastupati, a što i zbog apela ne malog broja građana grada bakra, da novac umesto za koncert ode tamo gde je najpotrebniji – za lečenje dece.

Apel „Umesto Ceci, dajte novac bolesnoj deci“ zapalio je mreže zajedno sa molbom Borana da se što pre donira novac za lečenje petnaestogodišnjeg Danila Marjanovića, koji se već tri godine bori za najtežom bolešću i kome je za dalje lečenje hitno potrebno 8.000 evra.

Iako mediji spekulišu da Cecin nastup u Boru košta i 100.000 evra,  nadležni ističu da grad Bor neće koštati – ni dinar.

Koncert ove pevačice finansiraju – sponzori. Nadležni, međutim, ne navode koji.

„Grad Bor nije odvojio ni jedan jedini dinar za koncert Svetlane cece Ražnatović. Koncert je plaćen od strane donatora i prijatelja grada i to je jedan lep gest. Mi ćemo kao grad u novogodišnjem programu imati nastup grupe „Kerber“ koji smo mi platili kroz javnu nabavku, nastup Cece Ražnatović, koji su platili donatori, a na proslavi srpske Nove godine imaćemo nastup Miroslava Ilića koji je donirala kompanija „Rakita““, rekao je novinarima Gradonačelnik Aleksandar Milikić.

U najluđoj noći Borane će definitivno zabavljati Svetlana Ceca Ražnatović, ali i grupa „Kerber“, za čiji je nastup iz budžeta, javnom nabavkom, izdvojeno 2,3 miliona dinara. U tu sumu uračunat je i ponoćni vatromet, a organizator Dočeka je Centar za kulturu.

Novogodišnji paketići za decu iz socijalno ugroženih porodica

Grad Bor će i ove godine nastaviti tradiciju podele novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica.

„Nastavkom ove tradicije Bor pokazuje da vodi odgovornu socijalnu politiku“, zaključio je gradonačelnik i dodao da je podela paketića zakazana za 27. decembar.