Centar Bora u mraku, kandelabri slabo osvetljavaju

Od kako su pre par godina postavljeni kandelabri duž ulice Moše Pijade i u samom centru grada, vidljivost u noćnom periodu drastično je smanjena, a veliki broj građana uputio nam je primedbe upravo zbog osećaja nesigurnosti usled smanjene vidljivosti. 

saobracaj-bor-jesen

Nakon što su pre par godina skinute novopostavljene bandere duž ulice Moše Pijade i one koje su bile u samom centru grada i premeštene u ulicu Nikole Pašića, njih su zamenili kandelabri za koje se smatralo da će estetski doprineti lepšem izgledu ovog dela grada. Međutim, ispalo je sasvim suprotno.

Umesto da kandelabri omoguće još jače osvetljenje u glavnoj gradskoj ulici i još lepše osvetle centar Bora, dogodilo se to da je vidljivost drastično smanjena, što već pune dve godine rezultira negodovanjem i pešaka i vozača.

„Osećam se veoma nesigurno kada se vraćam sa posla i prolazim samim centrom grada. S obzirom na to da se ponekad vraćam veoma kasno, prosto me je strah da prođem ovim delom grada. Osvetljenje je zaista slabo, a o vidljivosti da ne pričam. Često se desi da komunalni radnici ne zamene sijalicu koja je pokvarena, pa onda doživljaj bude još lepši“, rekao je za naš sajt jedan od nezadovoljnih građana.

On, takođe, dodaje da je uličica u kojoj živi bolje osvetljena nego čitava ulica Moše Pijade. Kako navodi, pre samo godinu dana njegova ulica dobila je potpuno novu javnu rasvetu i to upravo onakvu kakva bi najviše odgovarala samom centru grada i glavnoj gradskoj ulici.