Čestitka čelnika opštine Bor vernicima koji danas slave Božić

1
24

Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru slave danas Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. Tim povodom zajedničku čestitku vernicima koji danas slave uputili su predsednik opštine Bor Živorad Petrović i predsednik Skupštine opštine Bor Dušan Marković.

opstina-bor-grb-so

Svim vernicima rimokatoličke crkve u opštini Bor, čestitamo najveći hrišćanski praznik rođenje Gospoda Boga Isusa Hrista – Božić.

Neka blagosloveni Božićni praznici svima donesu radosne dane i proteknu u miru, dobrom zdravlju i veselju.

S pozdravom,
Hristos se rodi!

1 KOMENTAR

  1. Божић (енглески ” Christmas “, што значи “Христова миса”) у ствари потиче од римокатоличке мисе. Одакле католицима такав обичај? Тај обичај долази из паганских светковина које су се одржавале 25. децембра, на дан рођења бога сунца – Сола! Божић заправо представља древни обред вализма (обожавање бога сунца Вала), култа који Библија осуђује као најгаднију идолопоклоничку праксу! Штавише, нигде у Новом Завету нема ни спомена о Божићу. Ни апостол Павле, ни други апостоли, ни рана истинита хришћанска црква није светковала Божић! Идеја да се Исус родио 25. децембра је једна од гаталица или прича (Друга Тимотеју 4:4), за које апостол Павле прориче да
    ће преварити свет у овим последњим временима. Права истина је то да Божић

    ево неколико чињница када је рођен Исус, што свакако није могло да буде зими! Када је Богомладенац дошао на свет, ево шта се дешавало: “А у истом том крају пастири су ноћивали под ведрим небом стражарећи код свога стада” (Јеванђеље по Луци 2:8). Ово никако није могло да се догађа у децембру или јануару пошто су пастири у Палестини силазили са планине најкасније до прве половине октобра и затварали овце због хладне кишне сезоне која наступа у другој половини тог месеца. Приметићете да сама Библија (у Песми над песмама 2:11 и Књизи Јездриној 10:9,13) доказује да зима у Палестини доноси кишу, због чега је сасвим извесна немогућност да пастири спавају на отвореном у децембру или јануару. Тадашњи Јевреји су обично у рано пролеће изгонили овце у поља и пустиње, у време пред Пасху и тамо би их остављали до првих киша, пише Адам Кларк у 5. тому својих коментара (страна 386). У наставку текста аутор додаје:
    “Док су боравили у пољу, пастири би даноноћно стражарили покрај својих стада. С почетком прве кише у рани месец Мархешван, а то су октобар и новембар по нашем календару (пошто овај месец почиње средином нашег октобра), налазимо да пастири у то време чувају овце на пољима током целог лета. Па, будући да се тада још нису били вратили кући, аргумент да те године октобар још није био почео само је пука претпоставка, као и то да је наш Господ рођен 25. децембра, када на пољима није било једне једине овце; такође је искључена могућност да је Исус рођен после септембра будући да су овце још увек биле на отвореном, и то ноћу. На основу тога треба одбацити претпоставку да је Исус рођен у месецу децембру. Хронологија нам указује на чињеницу да су те ноћи овце стајале на отвореном”.

    уопште не представља дан Христовог рођења ! Шта више, ма колико тај празник значио многима , његово порекло није хришћанско него паганско – вавилонско!

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here