Christian Dior

Christian Dior je rođen 1905. godine a u svetu mode se pojavio 1946. godine . Posle II svetskog rata on upoznaje textilnog industrijalca Marcela Boussala i 1946. zajedno osnivaju Christian Dior House of fashion.

Christian Dior je rođen 1905. godine a u svetu mode se pojavio 1946. godine . Posle II svetskog rata on upoznaje textilnog industrijalca Marcela Boussala i 1946. zajedno osnivaju Christian Dior House of fashion.Na svojoj prvoj reviji predstavio je suknje različitog kroja: A linije, H linije, Y linije i tulip kroja ali je pravi boom izazvala A linija: uska ramena , tanani struk , istaknute grudi i velika suknja koja se širi do kolena. Do 1954. godine, ova kompanija je postala prava imperija koja je lansirala i čarape, parfeme i veš. Kada je C.D. umro 1957. njegovo mesto u kompaniji zauzeli su Marc Bohan, Gianfranco Ferre, Yves Saint Laurent i Johan Galliano.

Najzapaženiji komad koji je Diorova kompanija ikada izbacila bila je Saddle tašna za čiju komercijalizaciju je najviše zaslužna serija Sex & The City u kojoj se ta tašna najviše koristila.

Ove godine ovaj brend je proslavio 62. rođendan.

 

Bloger : Showroom
Tekst