Ćirić: Reorganizacija RTB-a kroz jednodnevni stečaj

1
22

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je u petak da je u toku reorganizacija Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, koja će biti sprovedena kroz restrukturiranje ili jednodnevni stečaj.

Nebojsa CiricAko krajnja odluka Vlade Srbije i bude reorganizacija RTB-a kroz stečaj, to će biti proceduralna stvar koja će se desiti u roku od jednog dana, kada će preduzeće ući i odmah izaći iz strečaja“, rekao je Ćirić agenciji Beta.

On je dodao da će u tom procesu, sadašnja četiri preduzeća RTB postati jedna kompanija sa efikasnijom i manjom adiministracijom i jednim sistemom nabavke.

Ministar Ćirić je podsetio da je u okviru reorganizacije RTB Bor, Vlada Srbije donela akcioni plan i formirala radnu grupu koja će pregovarati sa poveriocima, Standard bankom i Mitalineosom, velikim brojem komercijalnih i državnih poverilaca.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Obzirom na dobre perspektive RTB Bor bi, radi prebijanja dugovanja poveriocima, mogao da ponudi svoje vrednosne papire u obliku obveznica ili kompanijskih zapisa u kojima će svakom donosiocu u narednom periodu garantovati isplatu u ratama sa uobičajenom kamatnom stopom ili akcionarski udeo u godišnjem profitu kompanije, sve do konačne otplate duga. Na taj način bi se poveriocima otvorila mogućnost da u bankarskom platnom prometu učestvuju ravnopravno sa ostalim valutama, jer bi, obzirom na perspektivu povećanja zlata i bakra na svetskom tržištu, vrednost tih papira imala možda bolji tretman od sadašnjih vrednosti nekih valuta, računajući i evro i dolar.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime