“Crni Vrh 45” nastavilo pošumljavanje

0
32

Dvadesetak članova udruženja građana “Crni Vrh 45” iz Bora, nezapošljeni i studenti koji žive u studentskom domu, nastavili pošumljavanje za potrebe šumskog gazdinstva “Timočke šume” na teritorijama opština Negotin i Kladovo.

Crni Vrh 45 akcija posumljavanjaU periodu od 25. novembra do 11. decembra 2011. godine su članovi udruženja zasadili 63.000 sadnica javora i hrasta kojima je pošumljeno 25 ha zemljišta koje je vatra u prethodnim godinama uništila.

Ovo udruženje će dobiti posao da do kraja proleća 2012. godine pošumi još oko 170 ha. Pošumljavanje u Kladovu je počelo 14. decembra ali je trenutno prekinuto zbog niskih temperatura i Novogodišnjih praznika, a verovatno će biti nastavljeno već u drugoj polovini januara 2012. godine.

Kada bude završeno pošumljavanje u Kladovu, “Crni vrh 45” steći  će veoma važnu referencu od pošumljenih više od 200 ha, odnosno, zasađenih preko 500.000 sadnica javora, crnog bora, jasena i hrasta koje će biti verovatno biti zasađene za nepunih 5 meseci.

Ta referenca će biti iskoršćena da udruženje konkuriše za posao pošumljavanja devastiranog zemljišta za potrebe RTB-a Grupe DOO Bor što bi za udruženje u narednim godinama bio veoma važan izvor prihodakoji znači finansijsku nezavisnost udruženja – izjavio je Živorad Mitić, predsednik UO udruženja.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here