Čvrge i Flying Dutchman narednog vikenda u Darkwood-u

0
32

Tokom “uskršnjeg” vikenda borski klub Darkwood pripremio je izuzetno kvalitetan program. U petak, 10. aprila nastupaće bend Čvrge, a u subotu 11. aprila Flying Dutchman.

cvrge-darkwood

Petak, 10. april – Čvrge

Požarevački šaljivi ska/punk bend „ČVRGE“ oformljen je 2011. godine. Osnivači benda (Danijel Panić i Miodrag Milovanović) želeli su da svoju svirku baziraju na čvršćem zvuku gitara, melodičnim deonicama truba i veselom ska ritmu, uz šaljive tekstove koji obrađuju današnju problematiku koja pritiska kako pojedinca, tako i celo društvo.

Nastupom na Majskoj gitarijadi u Ljubičevu, 2011. godine obezbeđuju sebi 3. mesto i od novca koji im je pripao kao nagrada 2012. godine snimaju svoj prvi demo snimak od 3 numere. Kako su pesme naišle na dobar prijem kod publike, „ČVRGE“ se odlučuju da jednu od pesama ekranizuju (Sajber Kurajber), što je ovom sastavu donelo još veću medijsku pažnju. Usledili su nastupi na raznim gitarijadama i klubovima po gradovima i manjim mestima širom Srbije.

„ČVRGE“ tokom 2012. godine intenzivno rade na isključivo autorskim pesmama i kao plod svog rada u leto 2013. godine snimaju svoj studijski prvenac pod nazivom „Ska Vulgarismo“. Album je naišao na dobar prijem kod publike i medija, te „ČVRGE“ postaju predmet interesovanja mnogih časopisa, portala i fanzina, kako u Srbiji, tako i u regionu.

„ČVRGE“ su svoje fanove krajem 2013. godine obradovale i spotom za pesmu „Viagra“ koji beleži zaista dobre kritike.

Momci iz ovog sastava mogu biti ponosni iz razloga što je njihov prvenac od velikog broja štampanih i elektronskih medija ubrajan u najbolja debi ostvarenja u 2013. godini, a takođe je ušao i u izbor TOP 5 albuma na takmičenju koje je organizovao Radio Beograd 202.

Tokom 2014. godine „ČVRGE“ otpočinju rad na novim pesmama prezentujući ih uz repertoar sa albuma „Ska Vulgarismo“ na nastupima po klubovima i festivalima širom zemlje. Bend nastupa i na 48. Zaječarskoj gitarijadi u revijalnom delu programa i biva dobro prihvaćen od strane publike.U zimu 2014. godine „ČVRGE“ ulaze u studio „Road“, kod čuvenog Dragana Alimpijevića Pika, te otpočinje snimanje pesama za novi single benda pod nazivom „Svakidašnja žurka u mom gradu“. Izlazak singla očekuje se u aprilu 2015. godine, kada će publici biti prezentovan i spot za pesmu „Moj grad“ koja se nalazi na pomenutom izdanju benda.

Trenutnu postavu benda čine Danijel Panić (vokal), Miodrag Milovanović (gitara), Petar Marinković (gitara), Nikola Cvijanović (bas gitara), Ivan Stanojević (truba) , Dušan Murišić (truba) i Marko Pajkić (bubnjevi).

Svirka počinje u 21 sat, a ulaz iznosi 150 dinara.

flying-dutchman

Subota, 11. april –  Flying Dutchman

Od 2008. godine kreće promociju i organizaciju serijala partija na kojima promoviše reggae kulturu i muziku. Sa grupom entuzijasta 2011. godine osniva Reggae sabor i sa kojim širi uticaj na čitav region. Pre 2014. godine nastupao je pod raznim imenima – Nanjah, Patrick Wu, Katigu Aknem. U njegovoj selekciji možemo osetiti prljavi i masan bas, nežni dub i uvek raznoliki mash up.

Flying Dutchman with special guest

Žurka počinje u 22 sata uz besplatan ulaz.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime