Dačić pustio u rad sistem video nadzora u Boru

Ministar unutrašnjih poslova i kandidat za predsednika Srbije, Ivica Dačić posetio je danas Policijsku upravu (PU) u Boru i tom prilikom je pustio u rad savremen sistem video nadzora kojim su pokrivene sve prometnije raskrsnice u gradu.Ivica DacicModeran sistem video nadzora od 19 kamera postavljenih na najvitalnijim mestima u gradu snimaće saobraćajne prekršaje, ali će služiti i za otkrivanje počinilaca drugih krivičnih dela. Sistem je zajedničko ulaganje Opštine Bor i Rudarsko-topioničarskog Basena Bor.

„Ovo je jedan dobar dokaz saradnje koji bi trebao da postoji u svim mestima, jer Zakon o bezbednosi na putevima omogućava da jedan deo sredstava od kazni koji se naplaćuju ide ministarstvu za unapređenje saobraćaja, a drugi deo lokalnoj samoupravi„, rekao je Dačić.

video nadzor centarPrema rečima stručnjaka iz PU Bor, kamere će raditi 24 sata dnevno i imaju mogućnost prepoznavanja tablica i lica. Snimci se u serveru čuvaju 30 dana nakon čega se arhiviraju.

U planu je da se kamere postave oko svih škola, kao i u blizini institucija od javnog značaja. Izgrađena je kvalitetna optička infrastruktura koja omogućuje nesmetano širenje sistema.