Dačić pustio u rad sistem video nadzora u Boru

4
248

Ministar unutrašnjih poslova i kandidat za predsednika Srbije, Ivica Dačić posetio je danas Policijsku upravu (PU) u Boru i tom prilikom je pustio u rad savremen sistem video nadzora kojim su pokrivene sve prometnije raskrsnice u gradu.Ivica DacicModeran sistem video nadzora od 19 kamera postavljenih na najvitalnijim mestima u gradu snimaće saobraćajne prekršaje, ali će služiti i za otkrivanje počinilaca drugih krivičnih dela. Sistem je zajedničko ulaganje Opštine Bor i Rudarsko-topioničarskog Basena Bor.

“Ovo je jedan dobar dokaz saradnje koji bi trebao da postoji u svim mestima, jer Zakon o bezbednosi na putevima omogućava da jedan deo sredstava od kazni koji se naplaćuju ide ministarstvu za unapređenje saobraćaja, a drugi deo lokalnoj samoupravi“, rekao je Dačić.

video nadzor centarPrema rečima stručnjaka iz PU Bor, kamere će raditi 24 sata dnevno i imaju mogućnost prepoznavanja tablica i lica. Snimci se u serveru čuvaju 30 dana nakon čega se arhiviraju.

U planu je da se kamere postave oko svih škola, kao i u blizini institucija od javnog značaja. Izgrađena je kvalitetna optička infrastruktura koja omogućuje nesmetano širenje sistema.

4 KOMENTARA

  1. cemu sluze te kamere? sem za zabavu zaposlenih u policiji…. Pa godinama gledamo kako saobracajna policija ispija pice u kaficima ispred kojih je nepropisno naparkirano tuce vozila. Godinama ih gledamo kako spavaju na parkinzima…. Godinama gledamo kako lokalni kriminalci divljaju pored njih….Ma definitivno imamo najgoru policiju u drzavi.
    zali boze para za te kamere, i uopste , zalosno je ulagati novac u Borsku “Policiju”

  2. VEĆIH KRIMINALACA I MAFIJAŠA OD NAŠIH POLICAJACA U ZEMLJI NE POSTOJI,ONO ŠTO STE NAVELI JE ŽIVA ISTINA,SVAKA ČAST POJEDINCIMA,SAMO SA KAKVIM MUTNIM I SUMLJIVIM LIKOVIMA SE DRUŽE I SEDE I ZA DJABE PIJU I JEDU STO SE KAZE DA SE ZA MALE PARE PRODAJU,ZA TO DA IM SLUZIE TE KAMERE DA SAMI SEBE SNIMAJI I NEKA SE POSLE GLEDAJU I LUPAJU SAMI SEBI GLAVU U ZID…..

  3. U trenutku pisanja ovog članka one nisu imale tu mogućnost. 🙂 Lično, nisam čuo da je neko kažnjen zbog prekoračenja brzine utvđenog tim kamerama.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime