Đačkom sednicom završena Nedelja parlamentarizma

Učenici Gimazije “Bora Stanković” su simulacijom skupštinske sednice završili Nedelju parlamentarizma koja se prvi put u Srbiji obeležava.

gimnazija-siulacija-parlamnta

Narodna skupština Republike Srbije po prvi put organizuje Nedelju parlamentarizma i od 19. do 25. oktobra predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana sa radom Narodne skupštine.

Učenički parlament borske Gimazije su povodom toga imali predavanja na temu parlamenta, gde su im predavači približili način rada skupštine.

“Cilj ovakvog dešavanja jeste da pribižimo učenicima način rada parlamenta, da ih jednostavno uvedemo malo u politiku jer ipak mnogi od njih sad stiču pravo glasanja i red je da budu bolje upoznati sa tim”, rekao je učenik Aleksa Raičević.

gimnazija-siulacija-parlamnta-1

“U Nedelji parlamentarizma, a u saradnji sa našom skupštinom, rešili smo da cela ova nedelja bude posvećena parlamentu i zato smo organizovali simulaciju sednice. Sam početak projekta obeležio je upoznavanje učenika sa parlamentom i njegovim značenjem. Učenici su bili zainteresovani pošto nam je ovo prvi projekat i sam početak školske godine tako da smo još svi raspoloženi jer je simulacija nešto gde možemo da se opustimo i uživamo. Oni koji bi hteli da upišu političke nauke imaju priliku da se upoznaju više sa tim”, napomenula je učenica Tijana Jeftić.