Dan otvorenih vrata za porodice u kompaniji Srbija Ziđin Majning

Kompanija Srbija Ziđin Majning organizovala je drugu godinu zaredom manifestaciju pod nazivom „Dan otvorenih vrata za porodice“, koja je okupila zaposlene i njihove najbliže u rudniku Čukaru Peki kod Bora.

Deca zaposlenih, u pratnji rodelja, obišli su neke od ključnih objekata unutar kompleksa i upoznali se sa procesom eksploatacije i prerade rude.

Nakon obilaska postrojenja, manifestacija je nastavljena programom prilagođenim deci uz muziku, animatore, zabavne i sportske aktivnosti.

Učesnike je ugostio zamenik generalnog direktora, Jen Minghui, koji je istakao značaj veze između kompanije zaposlenih i njihovih porodica.

„Našu kompaniju čini jedan veliki tim i svako od 1.270 zaposlenih je podjednako zaslužan za uspeh koji smo kao firma postigli tokom prethodnih godina. Razlog zbog kojeg organizujemo Dan otvorenih vrata je da bismo pokazali da izuzetno vrednujemo i cenimo rad i trud svakog našeg zaposlenog ali i da se članovima porodica, koji su najveća potpora u životima naših kolega, iskreno zahvalimo na podršci i posvećenosti kompaniji.

Drugi razlog je naša želja da pokažemo kako izgleda naš zeleni rudnik, na koji smo svi izuzetno ponosni, i da omogućimo da članovi porodica vide gde i u kakvim uslovima rade zaposleni. Nadam se da su tokom obilaska rudnika mogli da uoče da smo izuzetno posvećeni bezbednosti i izgradnji zdravog životnog okruženja, koji su za nas najvažniji.

Kao što vidite želja nam je da stvorimo pozitivno radno okruženje i da osim najsavremenijih pogona u kojima radimo, naš rudnik gradimo poput velikog parka – bašte, ukrašenog letnjikovcima, cvetnim lejama, a imamo i sportske objekte, fiskulturnu salu, fudbalski teren, upravo da bi naši zaposleni mogli da uživaju u lepom okruženju. U pogonima, poput pogona Flotacije, koordinacionom centru, kao i u samom niskopu, koristimo najsavremeniju i najmoderniju tehnologiju, kako bismo postigli da bezbednost bude na visokom nivou.

Kao kompanija smo izuzetno posvećeni i zaštiti životne sredine, tehnološkom napretku, usavršavanju rada zaposlenih ali i dobrobiti društva. Želja nam je da Čukaru Peki bude najlepši rudnik u Evropi i u celom svetu i da svi  budu ponosni na naša postignuća i što rade u našoj kompaniji“, kazao je Jen Minghui,uz rudarski pozdrav Srećno!

Zaposleni u Srbija Ziđin Majningu izrazili su zadovoljstvo ovim događajem.

„Dan otvorenih vrata je idealna prilika za druženje i upoznavanje sa našim radom. Kompanija se trudi da stvori najbolje uslove za rad i prijatno radno okruženje“, kazala je Jovana Vasov, zaposlena u kompaniji.

Lena Mevželj, kojoj roditelji rade u SZM, takođe je podelila svoje utiske.

„Došla sam sa tatom, i najviše mi se dopao lep zeleni rudnik. Lepo se zabavljamo i volela bih da ponovo dođemo ovde“, rekla je Lena.

Srbija Ziđin Majning nastavlja da ulaže u razvoj lokalne zajednice, ekologiju i unapređenje uslova rada svojih zaposlenih, a ovakvi događaji predstavljaju korak napred u izgradnji otvorenog i transparentnog odnosa sa svim zainteresovanim stranama, zaključuju iz kompanije.