Danas počinje sezona košarkašicama / ŽKK Bor – Topličanin

Ženski košarkaški klub Bor počinje danas takmičenje u Drugoj ligi Srbije – Grupa Jug utakmicom protiv prokupačke ekipe Topličanin u velikoj dvorani Ustanove Sportski centar „Bor“.

kzn-zkk

Klub je stabilizovan, pripremljen i sa opravdanim optimizmom očekuje prvu utakmicu u sezoni.

Dejan Aleksić, prvi trener seniorki zadovoljan je kako je protekao pripremni period i ocenio da je ekipa jača nego prethodne sezone.

“Tim su pojačale Jelena Prvulović, Danijela Vučković, koja je došla iz Šapca, i Jelena Vučković koja prošle godine nije bila prijavljena za takmičenje, ali je trenirala sa nama.

Ekipa je ostala bez Jelene Nikpaljević, koja je prošle sezone bila najbolji strelac Prve ženske lige, što je veliki gubitak, ali sam uveren da ćemo ga nadomestiti sa pomenute tri igračice”, zaključio je Aleksić.

Cilj kluba je povratak u najelitnije domaće takmičenje, odnosno osvajanje neka od prva tri mesta koja garantuju plasman u doigravanje za popunu Prve lige.

“Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou i očekujem da će tako biti tokom čitave sezone. Verujem da je naša glavna prednost timski duh i drugarstvo koje smo u prethodnom periodu izgradile i verujem da će se to odraziti na reultate”, izjavila je Jelena Prvulović, kapiten borske ekipe.

Borske košarkašice su pozvale publiku da u što većem broju dođu i podrže ih na startu sezone.

Utakmica ŽKK Bor – ŽKK Topličanin biće odrigrana u subotu 15. oktobra sa početkom u 17 sati.