Danas stupa na snagu ograničenje kretanja

Vlada Republike Srbije donela je sinoć, na vanrednoj sednici, najnovije mere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja koronavirusa, svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama zabranjeno je napuštanje svojih domova.

Kada je reč o ruralnim sredinama, starosna granica je 70 godina.

To znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće.

Svi ostali građani Srbije, bez obzira na godine starosti, od 20 časova do 5 časova ujutru, moraju biti kod kuće.

„Građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima“, poručuju iz Vlade.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, one koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

Ove mere stupaju na snagu od danas u 10 časova.

„Sve usvojene mere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina.

Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti“, kažu iz Vlade.