Danas u Boru održana Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

Recitatori iz Bora i Negotina, njih dvadesetdvoje najuspešnijih na opštinskim smotrama, nadmetali su se danas u sali Muzičke škole u Boru, za titulu najboljeg recitatora Okruga.

Nagrađeni recitatori, FOTO: Centar za kulturu

Na predstojećem republičkom takmičenju recitatora “Pesniče naroda mog” u Valjevu Borski okrug će predstavljati Negotinke Jovana Lekić, Katarina Lukić i Marija Milošević, prvoplasirane na  Okružnoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog”, čiji je organizator bio Centar za kulturu.

U kategoriji mlađeg uzrasta, učenika od prvog do četvrtog razreda, pored Jovane Lekić nagrađeni su Borani Branka Vladimirović i Vasilije Horvat, koji su osvojili drugo, odnosno treće mesto.

U srednjoj kategoriji recitatora, u kojoj su se takmičili učenici od petog do osmog razreda osnovne škole, prvo i drugo mesto osvojile su Katarina Lukić i Sofija Vidanović iz Negotina, a treće Marija Antić iz Bora.

Kod starijeg uzrasta nagrađeno je petoro srednjoškolaca. Prvo i drugo mesto osvojili su Marija Milošević i Aleksandar Ivanov iz Negotina, treće i četvrto Danilo Vasilić i Danica Ivanov iz Bora, a peto Marija Šamić iz Negotina.

Recitatore je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Vesna Tešović, profesor srpskog jezika i književnosti, Violeta Stojmenović, doktor filoloških nauka i Ivan Ilić, pesnik.