Dani banje i 18. i 19. avgusta

0
38
Tradicionalna manifestacija “Dani Brestovačke banje” i ove godine će biti organizovana 18. i 19. avgusta. Ove godine slaviće se dva jubileja – 173 godine od početka organizovanja banjskog i zdravstvenog turizma i 150 godina od završetka gradnje konaka i dolaska Kneza Miloša Obrenovića u banju.
“Centar za kulturu” i “Turistička organizacija” su ove godine kao centralno dešavanje organizovale predstavu “Dolazak Knjaza”.
Tokom manifestacije biće organizovan raznovrstan muzički program, izložbe domaće radinosti, pravljenje starih srpskih i vlaških jela, kao i izložba slika borskog Udruženja likovnih umetnika “Vane Živadinović”.

U sklopu “Dana banje” biće predstavljena publikacija o staroj Brestovačkoj banji koji je pripremio istoričar Slobodan Jovanović.

Tokom oba dana manifestacije biće otvoren za javnost Konak Kneza Miloša, u čijoj će avliji biti priređen kulturno-umetnički program. Takođe je planirana i prezentacija projekta uređenja dvorca porodice Karađorđević koji se nalazi u ruiniranom stanju.

“Dani banje” biće završeni tradicionalnim paljenjam Preobraženjske vatre.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime