Dani Brestovačke banje u znaku velikog jubileja

Dani Brestovačke banje, tradicionalna manifestacija, ove godine protekla je u velikom jubileu 180 godina od dolaska knjaza Miloša u ovo malo banjsko lečilište. Pored bogatog kulturno – umetničkog programa novina od ove godine je izbor za najlepšu devojku Brestovačke banje koja će predstavljati zaštitno lice banje u narednih godinu dana.

dani-banje-2014

Veliki broj izlagača i učesnika iz svih krajeva Srbije i inostranstva privukla je veliki broj posetilaca 21. manifestacije Dana Brestovačke banje. Centralna manifetscija bila je predstava „Dolazak knjaza Miloša Obrenovića i knjeginje Ljubice u Brestovačku banju“  (koju su odigrali glumci Katarina Vićentijević i Branko Jerinić).

Priprema tradicionalne hrane „Zlatne ruke“, likovne kolonije, nastup KUD-ova i sportska nadmetanja obeležili su i ovogodišnju manifestaciju. „Kruna“ svega bili su koncerti grupe „Legende“ i Ivane Pavković koji su privukli „reku“ posetilaca.

Prema rečima Žakline Tufonić iz Turističke organizacije Bora, ova manifestacija je spremana detaljno i svaki trud se isplatio jer su posetioci makar za trenutak mogli da se vrate u dimenziju od gotovo pre dva veka, kada je knjaz Miloš Obrenović prvi put posetio Brestovačku banju.

Organizatori ovogodišnje manifetacije „Dani banje“ bili su Turistička organizacija, Centar za kulturu, Muzej rudarstva i metalurgije i preduzeće „Brestovačka banja – Srpska kruna“.