Derbi utakmica između „RTB-BOR“ i „Crvene Zvezde“

http://farm3.static.flickr.com/2230/2229986235_11b401bdc6_m.jpgDana 01.02.2008. godine u velikoj hali JUSC Bor odigrana je derbi utakmica 14. kola između rukometasica ŽRK "RTB-BOR"-a i gošći iz Beograda ekipe ŽRK "Crvena Zvezda".
 

Utakmicu su bolje započele gošče koje su tokom većeg dela prvog poluvremena imale rezultatsku prednost, sve do 27:08 minuta utakmice kada su izbile čarke između stotinak borskih i zaječarskih navijača Crvene Zvezde i jednog dela gledalaca (trenutni rezultat 12-13 za gošće). Usledio je jednočasni prekid utakmice,jer je po nalogu sudije i delegata meča, naređeno organizatorima i policiji da isprazne halu u kojoj se nalazilo oko 2000 ljudi.

Utakmica se nastavila pred praznim trebinama, a pauza u prekidu je bolje odgovarala domaćim rukometašicama koje su uspele da izjednače rezultat, tako da se na poluvreme otišlo rezultatom 14-14.
U drugom poluvremenu domaće igracice su dobro igrale i tokom celog drugog poluvremena su vodile. Najveću prednost boranke su imale u 56-toj minuti i ona je iznosila 3. gola razlike (rezultat je bio 29-26). Međutim, kao i mnogo puta ranije, boranke nisu znale da sačuvaju rezultatsku prednost.Bor je pri rezultatu 30-29 imao napad kojim bi im osigurao pobedu.Međutim, usled nemogućnosti da doda loptu, Senja Ivanov pravi korake i poklanja gošćama poslednju šansu za izjednačenje, sto su gošće iskoristile iz senerca koji je skrivila Snežana Vladimirović i pritom dobila direktan crvrni karton.

Utakmica se zvrsila rezultatom 30-30. U sledećem kolu rukometašice ŽRK "RTB-BOR"-a gostuju ekipi "Napretka" iz Krusevca.