Đilas se sastao sa članstvom i sipatizerima DS-a u Boru

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas održao je danas u Boru sastanak sa članovima i simpatizerima ove stranke. On je u grad bakra došao u pratnji Aleksandra Šapića, bliskog saradnika i predsednika Opštine Novi Beograd.

dragan-djilas-bor-kzn

Đilas je posetu Boru započeo u prostorijama stranke gde se zajedno sa predsednikom Opštinskog odbora Darkom Mihajlovićem obratio predstavnicima lokalnih medija. Tema konferencije bila je trenutna društveno-politička situacija u Boru i zemlji. Bilo je reči o  rekonstrukciji vlade, kosovskom pitanju, kao i pitanju datuma pristupanja Evropskoj uniji.

Ako ova vlast opstane još 6 meseci, stanje u zemlji biće kao u vreme Slobodana Miloševića, osim što nas neće bombardovati. U svim segmentima društva već je gore: stanje u ekonomiji je ozbiljno, zdravstvo je bolesno, situacija u obrazovanju i kulturi ništa bolja, rekao je Dragan Đilas predsednik DS-a gostujući u Boru.

dragan-djilas-bor

Predsednik DS-a je upozorio da nijedna, pa ni takozvana, rekonstruisana vlada, u kojoj i dalje sede nekompetentni ljudi, ne može da izvuče zemlju iz krize u kojoj se nalazi, zahvaljujući pogrešnoj politici koja se vodi već godinu dana. Takođe je naglasio da Demokratska stranka ima rešenja za većinu problema, kao i kvalitetne, stručne ljude, znanje i ideje koje mogu da pomognu u prevazilaženju većine problema sa kojima se naše društvo danas susreće.

DS prolazi teške dane ali, ovo je vreme kad samo znanje i hrabrost mogu da pobede. Moramo živeti u realnosti, a ne u onoj nametnutoj i lažnoj stvarnosti Kurira, Informera, Pinka… Mi ćemo govoriti istinu i istinom se boriti da se Srbija promeni. To ćemo raditi zato što istinski hoćemo da je menjamo, da građanima bude bolje, a ne vlasti i partijskim vrhuškama. Zato nas i ne interesuje početak pregovora sa Evropskom unijom, već završetak tih pregovora, ne interesuje nas rekonstruisana vlada, već vlada koja zna šta radi, istakao je Đilas.

Sastanak sa članstvom i simpatizerima bio je zatvoren za medije.