Dinamičan start građevinske sezone u Boru: Novi asfalt dobilo više gradskih ulica

5
1784

Od početka građevinske sezone u Boru se izvode brojne aktivnosti na rekonstrukciji putne infrastrukture u gradu i selima, ali i na sanacijama udarnih rupa, uređenju parkinga i trotoara, radovima na izgradnji vodovodne mreže.

Ulica Svetozara Markovića u naselju Metalurg danas je na deonici od 450 metara dobila novi asfalt i to posle skoro četiri decenije. U ovom naselju planirana je i sanacija udarnih rupa, ali i asfaltiranje Ulice Ljube Nešića.

Kako je istakao Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova u naselju Metalurg će ove godine biti asfaltirano oko 2.000 metara puteva i ulica, a već sledeće godine će biti asfaltirani i trotoari.

Od početka sezone, novi asfalt dobile su i ulice i prilazni putevi u Petoj mesnoj zajednici, ali i u naseljima Staro i Novo selište.

U Novom selištu asfaltirana je Partizanska i deo ulice Omladinskih brigada, u Starom ulice Vase Pelagića, Dimitrije Tucovića i Boška Buhe. Nakon radova u ovim naseljima radilo se i na asfaltiranju Ulice Timočke divizije sa prilaznim putevima zgradama, u dužini od 430 metara, u Petoj mesnoj zajednici.

“Uređujemo ulice koje su predviđene planom i to po dinamici koju smo dogovorili sa Savetima gradskih i seoskih mesnih zajednica. Tako ćemo raditi i ubuduće i, uz malo strpljenja, svaka ulica koju je neophodno urediti biće asfaltirana”, kaže Milikić.

Rekonstruiše se i popularno šetalište, Ulica Moše Pijade. Radovi će trajati naredna tri meseca, a koštaju oko 50 miliona dinara.

“Nove behaton kocke već su postavljene u jednom delu ulice i to je samo početak radova na uređenju trotoara u ovom delu grada. Nastavljamo sa aktivnostima na rekonstrukciji glavne gradske saobraćajnice i siguran sam da će ovo biti jedna od najmodernijih ulica u Srbiji”, rekao je gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova.

U planu je da se ove godine urede saobraćajnice i atarski putevi u borskim selima a radovi su već počeli u Zlotu.

Inače, za uređenje putne infrastrukture, u šta spadaju i poslovi na asfaltiranju ulica, trotoara i parking prostora, ali i sanacija udarnih rupa na području Bora i u selima iz gradske kase biće izdvojeno je oko 300 miliona dinara.5 KOMENTARA

  1. Lepo, lepo i treba da se asfaltiraju i sredjuju ulice i parkovi u Boru, samo ne znam šta je sa NGC, prazni lokali, bez zelene pijace, a da ne pričam za ULICU 28 Mart 11, 13 i 15! Ne asfaltirana ulica bez asfaltinranog parking prostora, bez trotoara, bez ijednog lokala tj.prodavnice ili slično, već su lokali prodati za stanove i umesto da gledamo razne lokale i lepe izloge mi gledamo rasprostren veš i svašta nešto, bez osmišljene i sređene okoline! Mi smo totalno zaboravljeni, ne ispoštovani i zanemareni od gradske uprave Bora, a postojimo već 18 godina!!! P.S. a ulaz u Bor, lep Dom zdravlja, lep Lidl sa leve strane a desna strana katastrofa, ruglo grada!

  2. A zasto ste Njegosevu ulicu zaobisli u Novom Selistu i zasto je uporno zaobilazite od kad je konstruisana ulica i prvi put asfaltirana? Zasto se ta ulica ne asfaltira i ne urede parking prostori za stanare i vozila kojih he svakog dana sve vise i vise? Zasto tu trotoare ne sredite i prilaze garazama? Zasto ta ulica nikada nikome nije bitna i svi ignorisu i zapostavljaju tu ulicu kao da kuga vlada????

  3. Ovo su ozbiljni komentari a ne neozbiljno ponašanje i prepisivanje sve politici! Mi samo želimo da imamo osećaj da smo deo Bora i da lično na GRAD a ne na neku zakrpu u NGC!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime