Dinkić: “Slučaj Bor” sumnjiv

2
20

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je njemu “slučaj Bor” sumnjiv, da mu je bitno da li je neko tu uzeo novac i ako jeste, onda za to mora i da odgovara

Mlađan Dinkić
Mlađan Dinkić prilikom posete Boru

Povodom nedavnih hapšenja u RTB Boru i priznanja nekadašnjih rukovodilaca da se nije primenjivao zakon, Dinkić nije želeo da se upušta u polemiku.

“Sada pravna struka treba da kaže šta je tu urađeno… Meni je bitno da li je neko uzimao pare, i ako jeste – mora da odgovara. Pitanje je kvalifikovanosti onih koji vode postupke – da li je nešto bilo na štetu preduzeća ili ne”, kazao je ministar.

“Meni je taj slučaj sumnjiv”, rekao je Dinkić i zapitao da li o nabavkama opreme za preduzeća bolje znaju inženjeri ili policija. Dinkić je podsetio da je RTB Bor do pre tri godine imao ogromne gubitke, ali da od tada ostvaruje profit.

(Tanjug)

2 KOMENTARA

  1. Nakon emisije zaječarske TV, posvećene ovim dešavanjima, jasno je da iza hapšenja ljudi iz RTB-a stoje neki lobisti iz Instituta -zvanično predstavljeni kao “društvo inženjera i tehničara”, koji iz potaje koriste svoje jake veze u policiji i tužilaštvu da nameste hapšenja drugima za sumnjive prekršaje zakona kako bi se osvetili što u RTB-u ne mogu više da plasiraju falš projekte za velike pare, kao što su nekada bili: Flotacija molibdena, Separacija pirita, 2 pržionice pirita, prepisani projekat za Megaplast,Fabrika nikal sulfata, Kiper B-40, itd. Na taj način oni se nadaju da će izbeći sopstvena hapšenja i procesuiranja za svoje mnogo veće zloupotrebe u Institutu, kao što je naprimer namerno havarisanje i obezvređivanje rudnika zlata Blagojev Kamen radi prodaje strancima, utaje zarada zaposlenima i utaje poreza državi radi obezbeđivanja novca za isplate raznih donacija prijateljima i rodbini kroz fiktivne ugovore o radu za nepostojeća radna mesta u nepostojećoj firmi, ugovora o tzv. „autorskim delima“ gde su neki članovi menadžmenta zastupali navodne autore, pa i sebe kao autore i ugovore sklapali sami sa sobom, poklanjali fiktivno rashodovanu opremu firme, dozvoljavali upotrebu skupe opreme u privatne svrhe, iznosili iz firme i navodno poklanjali poslovnim partnerima u inostranstvu prezente od plemenitih metala, itd.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here